Tak jsem chtěl doplnit chybějící hodnoty v TME při černém pátku, bral jsem většinou Panasoniky(garantovaných 5000h), nicméně potřeboval jsem 1µ/63V a bohužel nebyly ani 2,2µ/63V. Vzal jsem tedy 2.2µ/63V, kde garantují prodlouženou životnost, ale od SRSERIES a strýček g nenašel nic kloudného o této firmě, jen, že vyrábí všemožné elsoučástky. Má někdo zkušenost s jejich kvalitou?
Nemáš na mysli SR Passives? Od těch používám z TME odpůrky, kondíky, přepínače, konektory a nevím co ještě a z hlediska bastlení zatím bez problémů. Ale s elytama zkušenost nemám.
lesana87: jo, máš pravdu SR PASSIVES. Jedna zkušenost s JB Capacitors mi stačila, vzal jsem při objednávce 3 hodnoty(po 10ks), no hrůza a děs už od pohledu na zátce hliníkový prach nebudil dobrý dojem a byl na všech, takže žádná náhoda.
Bude to nejaka Cina, ale pokud nakupujes u pochybnych smelinaru typu TME, je uplne jedno co mas ma soucastkach napsane, nemas zaruku na nic. Kup to klidne na ebay za polovinu a vyjde to nastejno.
Zato na eBay a AliExpress sa mozes spolahnut, ze elyty tam budu takmer vsetky falosne. Niektore uz od pohladu (neexistujuce typy, nesedi prevedenie), u inych to zistis az po roku.
Teraz je to nejaky vymysel, aby sa predali veci, ktore cely rok lezia v sklade a nikto ich nechce. U nas sa tam napise "zlava 80 %" a cena sa bud nezmeni alebo zvysi. Ale obcas sa najde aj seriozny predajca, ktory ma skutocne zlavy.
rnbw: doplňoval jsem sortiment kondů, co jsem spotřeboval, ale ty 1 µ/63V neměli ani minule nejbližší hodnota Panasonic 3.3µ/63V. Kdysi jsem se dotazoval, jak jsou na tom axiály Nichicon a myslím, že zrovna ty jsi psal, že i z TME jsou OK akorát životnost 1000h.
nechci se zastávat výrobců a prodejců kondenzátorů, ale dost často se setkávám s tím , že elyty odchází nejvíc na proudové zatížení. A na to se obecně při výběru moc nehledí. Pak se stávají takové paradoxy, že kond na 85°C opřený o chladič vydrží déle, než jeho náhrada na 105°C. Bohužel to často už nevědí ani konstruktéři.
Já teda používám už skoro všude jen nízkoimpedanční typy na 105 °C. Nevyplatí se mi kupovat stejný hodnoty normální a low ESR. Málokde to může vadit, ale audio nedělám.