LED COB chip s přímým napojením na 230 V
Moderátor: Moderátoři
LED COB chip s přímým napojením na 230 V
LED-COB-Chip-Light-Beads-Smart-iC-20W-30W-50W-110V-230V-LED-lamp-Warm-White
Mám na stole LED reflektor s vadným proudovým zdrojem. Uvažuji místo odnesení reflektoru do sběrného dvora dát tam nějaký z této řady LED COB Chipů. Připojit to přímo na 230V bez zabudovaného dalšího zdroje. Původní vadný zdroj byl "output constant current 37,3 Vdc, 240 mA, 9 VA, 50 Vdc max".
PS: Jen pro vlastní potřebu, pozdro reflektoru spojit na ochranný kolík.
Upraven dlouhý odkaz. jmirek
- Artaban001
Chce to větší chladič,pak myslím vydrží déle.
https://www.ebay.com/itm/LED-220V-110V- ... 2749.l2649
ru.aliexpress
Promiňte, zatím jsem nepřišel na to jak ten odkaz zde zkrátit.
Chci ji namontovat do reflektrou, kde odešel původní proudový měnič. Do přívodu dám pro jistotu skleněnou pojistku tak 250 mA v izolovaném dvoudílném pouzdře a kryt reflektoru připojím na PE.
Pouzdro reflektoru je zároveň chladič, ale původní LED byla od sítě odddělena tím vadným zdrojem.
Nikde jsem se ale nedočetl, jaká je izolační pevnost chladiče přímo na čipu. Nejraději bych dal tu LED na izolační podložku třeba ze slídy, ale zase se tím zhorší odvod tepla a chlazení čipu. Na čipu je označení přívodů L a N. Pokud dám reflektor na pohyblivý kabel se zástrčkou, tak při použití rozdvojky nemohu L a N zaručit. Pro ochranu při průrazu čipu na kostru bych tak potřeboval pojistky v L i N přívodu (jen kvůli možnému použití rozdvojky).
Jaký je váš názor, přidat izolaci nebo dát čip přímo na chladič.
Zde je výpis některých parametrů z odkazu.
Z plastového držáku původního čipu jsem odřízl rohy s montážními otvory. Do Al pouzdra jsem udělal nové závity M3, protože nový čip má větší průměr než byla rozteč původních otvorů.
Nová montáž je patrná z fotek. V prostoru kde byl dříve proudový měnič 37,5V / 240 mA je nyní držák přidané trubičkové pojistky.