Magnetofon tesla B43 A - pravý kanál hraje slabě.
Moderátor: Moderátoři
Metoda propojování kanálů(stop) A a B musí vést k přesnému místu, kde signál nepokračuje. Ta místa, kde jde signál k přepínači stop (přesněji snímání/záznam) jsou v podstatě jen tři.witt píše:Tak jsem se dostal do slepé uličky - závada je někde mezi deskou a přepínačem stop...
Cesta signálu pravého kanálul (stopa B):
1) Snímací hlava B ->přepínač SB52->SB51->vstup zesilovače (C203-T201-C205)
2) přepínač SB45->SB44->deska zesilovače (R208-C207-T202-C209-T203-T204-C212)
3) R77->přepínač SB57->SB58->deska zesilovače (potenciometry, konc. stupeň).
Není snad problém identifikovat a diagnostikovat tyto tři kontakty.
Výstup z desky je na C212. Od něj vede jeden drát, který se někde na přepínačích (to místo není vidět) větví na tři. R77 je už na přepínači - jeden jeho vývod je přístupný, druhý zcela "neviditelný"...
Jsem přemýšlel, že bych ty přepínače odmontoval, ale vše nasvědčuje tomu, že s nimi stejně nehnu, protože zůstanou viset na svazku k hlavě.
- elektrosvit
Pojistku vyhazuje příliš velký proud ze zdroje +17V (na kondenzátoru C44). Tento zdroj napájí všechno, včetně magnetů a koncových zesilovačů. Místo zkratu (přetížení) lze nalézt nejlépe tak, že místo pojistky zapojíš dostatečně dimenzovanou žárovku (např. 12V/15W) a postupně budeš odpojovat jednotlivé spotřebiče.witt píše:Mě fatk omejou, teď to pro změnu začalo vyhazovat pojistku - viz obr. Nemá někdo tip, na co se přednostně zaměřit?...
- elektrosvit
Všechny indikační žárovky (zesilovače atd.) jsou napájeny až za pojistkou.
p.s. Jako první bych se snažil vyloučit závadu koncových tranzistorů zesilovačů odpojením jejich napájení (emitory T305/T405) a zkontroloval OC26, zda není proražený.
Po odstranění závady zkontroluj nastavení napětí zdroje na +17V.
- elektrosvit