LED displeje TESLA a RFT

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
weed_smoker

LED displeje TESLA a RFT

#1 Příspěvek od weed_smoker »

Zdar,
Sháním displeje TESLA LQ480 (jednomístný zelený s barveným krytem) - 6ks
RFT displeje VQE (+1.8.(1ks) a 8.8.(3ks)) žlutě svítící (VQE24 svítí zeleně,VQE14 červeně - ty mám)
dále pak indikátory METRA Mi-80 s citlivostí 1V 5-10ks libovolnou barvu,nejlepší všechny stejno(asi by po úpravě zapojení vyhověly i 100mV).
Pak ještě 2-5ks 74269 nebo 869(čítač osmibitový vratný) a LED bargrafové díly nejlíp dvou- nebo 4-diodový (něco jako 10-LED KINGBRIGHT DC-106GWA,ale jenom čtyřsloupek)6x zelený,4x žlutý a 4x červený aby šly skládat stupnice s mezníma hodnotama (indikátory hladin,teplot,napětí baterie...),kde barva znázorní vyjetí z rozsahu(jde to vyrobit i z LED2x5mm,ale není tak jednoduchý je spasovat do roviny jako ty bargrafy,dosáhnout všude stejnou mezeru a to,aby diody neprosvěcely do sousedních).

Pokud nabídnete,cenu respektuji.
elektrosvit

#2 Příspěvek od elektrosvit »

Ze zobrazovačů si můžeš vybrat tady.
weed_smoker

#3 Příspěvek od weed_smoker »

Z toho,co sháním,jsem tam našel jenom ty LQ480,VQE jenom ty červený a zelený.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Kurňa, žes nenapsal dřív: včera jsem po dlouhé době neplánovaně jel přes Jaroměř, nějaké ty VQ.. červené a zelené ještě nepoužité mám a řekl bych, že už na nic, mohl jsem ti jich hrst hodit do schránky. Teď nevím, kdy zase budu mít cestu kolem, jezdím na tu stranu už jen zřídka. A poštou jsou zadarmo drahé.

Pokud jde o ty bargrafy, už jsem tu dával fotky, jak jsem je dělal já: těsně vyříznutá štěrbina v cuprextitu, mezi LEDky po proužku alobalu (ten dlouhý bargraf v magneťáku mezi LEDkami alobal ještě nemá), který se pak ořízne, když čouhá. A zezadu je zaleju epoxydem z boků dostanou nátěr stříbřenkou (odráží zpět do LEDky a je neprůsvitná).
Obrázek
Osmdesat

#5 Příspěvek od Osmdesat »

Vyráběla se vůbec žlutá VQEčka? V katalogu vidím jen zelená a červená...
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Žluté VQE nejsou ani v seznamu součástek z dovozu z roku 1989. Žluté dvoumístné číslicovky jsem v dané době u nějakého zařízení viděl, ale pravděpodobně šlo o dovoz mimo RVHP. Dvě-tři zelené nebo červené VQE bych našel, ovšem se společnou katodou.
weed_smoker

#7 Příspěvek od weed_smoker »

Naživo jsem ty žlutý nikde neviděl,jenom o nich bylo pár zmínek v několika starších AR a byly označený snad trojkou(pro VQE zobrazení 8.8. se SA byl 14 červenej,24 zelenej a žlutej teda 34 a pokud se zobrazením +1.8. tak 32).Je možný,že se sériově nevyráběly a nepoužívaly se.Pokud ale seženu LQ480,tak bych ty VQE34 nepotřeboval,když mám k těm LQ480 i ty 420 a 450 v potřebnym počtu(deska měřidel chystanýho lab.zdroje,kde jsou potřeba všecky barvy stejnýho provedení po 3-5ks).Jako největší problém se sháněním vidím to Mi-80,kdybych měl krom výhybek ještě skládat indikátory z odporů,OZ a LED,vyjde ten "spektrák na ozdobu" větší než zbytek toho zesilovače.

Ty bargrafy jdou údajně i nakrájet z 10-dílkovýho a nějak poslepovat,tomu se ale chci vyhnout.Zrovna u dvou těchto indikátorů je potřeba LED dát svisle nad sebe a to je právě ten průser.Kdyby šly dát vedle sebe,šlo by to vyřešit Hillovým návodem na indikátor pro SM260.
Tyhle bargrafy jsem viděl jednou na Ampéru,v době když se konal v Letňanech.Měli tam na panelu 2-,4-,8,10,12- a 16-dílný bargrafy s LED vodorovně(-------) i svisle(IIIIIIIII) ve všech barvách,dokonce i modrý.Nad nima vedle segmentovek(7,16 i 35 jedno- až pětimístný 1-5cm vysoký,snad i dvoubarevnou R-G) na tom panelu byly z toho složený stupnice až o 36 dílkách(obvykle G.....GGGYYRR a RRYYGG...GGYYRR,ale i něco jako BBBBGGGGGGYYYYYOORRRR),Po zapájení krom pohledu ze stran nebylo poznat,že stupnice není z jednoho kusu.Akorát už si nevzpomenu od koho ten stánek s LED(spousta průměrů i patic,8 barev) a displejema byl.

//edit: takovýhle bargrafy(tyhle jsou v celku) :
Obrázek
https://i.ebayimg.com/00/s/NzAwWDcwMA==/z/UdoAAOSwd0BVp17i/$_3.JPG

Dvoudílek vypadá třeba takto:
https://i.ebayimg.com/00/s/ODc2WDE0MTY=/z/X5QAAOSw8hhaoX7h/$_12.JPG
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“