Trojcestný zmiešavací ventil

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
_luky_

#16 Příspěvek od _luky_ »

Mrkni na ESBE: https://www.esbe.cz/assets/Uploads/Productlist-price/termostaticke-smesovaci-ventily-katalog-2015-cz.pdf

Pro tebe asi bude vhodná řada VTA370, VTA570. Třeba VTA 572.
Xeon_sk

#17 Příspěvek od Xeon_sk »

Ako priamu náhradu za Komextherm by som potreboval ventil s vnútornými závitmi 1". Škoda, že neopisujú bližšie funkciu, nie je mi jasné ako sa sníma a nastavuje výstupná teplota do okruhu radiátorov.
Ku Komexthermu je možné dokúpiť pohon, ale neviem, čím je riadený.
_luky_

#18 Příspěvek od _luky_ »

Jo tak. Lituji. Bez práce to nebude. Myslel jsem, že potřebuješ jenom trochu poradit. Tři mufny nebo tři šroubení by to nevyřešily? Pokud si s takovou věcí nedokážeš poradit, pak doporučuji zavolat projektanta ať navrhne řešení a potom topenáře na realizaci. Jinak tady za chvíli budeš s otázkou typu "proč mi to netopí?"

Uvnitř je prostě patrona, co zavírá a otevírá podle teploty. Tyhle typy mají navíc na sobě kolečko, kterým se dá teplota v nějakém rozsahu měnit.

Mám doma čtyři kola a viděl jsem, že se k nim dá dokoupit volant. Ale není mi jasné, kam se pak leje ten benzín, aby to jelo 200km/h.
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Zase u blbejch . Zase doporučení ne teplou vodu ...
Zde se furt jebou dokupy regulace teploty vratky s teplotou do systemu .
Ano , ten kus z katalogu za 10 litrů řeší , o čem je zde zmatená neodborná debata .
_luky_

#20 Příspěvek od _luky_ »

Xeon_sk

#21 Příspěvek od Xeon_sk »

Díky moc.
Rozsah 45 až 65℃ je pre moje potreby príliš posunutý k vyšším teplotám, ale majú tam aj rovnaký s rozsahom 20 až 55℃. V mojom prípade nastavujem do okruhu radiátorov teplotu v rozsahu 30 až 40℃, v závislosti od veľkosti našej bratislavskej zimy :)
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“