Elektron 51TC423
Moderátor: Moderátoři
Elektron 51TC423
sháním schéma řídící desky na tento TV. Nebo alespoň bych potřeboval identifikovat součástku s označením "KREN8B". Je v pouzdru TO220, nejspíš to bude nějaký stabilizátor. Součástka se chová jako "kus drátu" a tím pádem se pálí síťové trafo...
Díky za odpověď
-
Návštěvník
Re: Elektron 51TC423
urbanek píše:Zdravím,
sháním schéma řídící desky na tento TV. Nebo alespoň bych potřeboval identifikovat součástku s označením "KREN8B". Je v pouzdru TO220, nejspíš to bude nějaký stabilizátor. Součástka se chová jako "kus drátu" a tím pádem se pálí síťové trafo...
Díky za odpověď
To chceš opravdu , takhle blbej , spravovat televizi ? Ivan
-
Návštěvník
Pesko píše:Načo hneď taká silná slova Ivan ??
Tá (záhadná súčiastka) je bežný stabilizátor 7812.
Právě proto . Zdravím Ivan
Jinak pro kolegu Urbánka . Já jsem totální počítačovej 🤐 a nalezení této součástky mě trvalo necelou minutu . Katalog ruských součástek v makovici také nenosím .
Dále: napětí na výstupu jednoduše zjistíš tak , že tam připojíš ss zdroj a pomalu zvyšuješ napětí do správného hor. rorměru obrazu .
Složitost ? Ivan
Anonym píše: ...Dále: napětí na výstupu jednoduše zjistíš tak , že tam připojíš ss zdroj a pomalu zvyšuješ napětí do správného hor. rorměru obrazu .
Složitost ? Ivan
Ivane, když seš takovej expert, tak mi prosím vysvětli, jak mi může stabilizátor přes který se napájí procesor na desce ovládání ovlivnit horizontální rozměr obrazu?!
-
Návštěvník
Promiň , myšlenkama jsem byl u stab. 12V , malého přenosného tv .
V tomto případě bych opět připojil výstup ke zdroji a zvolna přidával napětí .
Jinak 12V procesor . Marně si lámu kotrbu a nenapadá mě nic .
Zdravím Ivan