Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Zkusíme se dobrat toho, co ty pojmy postnuté Davidem měly znamenat, ne? Když to pojmul jako hádanku...
Dozorčí obvody- Supervisor circuit, případně Watchdog?
Chladič s rovnou ploutví- chladič s rovným křídlem?
Zdroj vrtění- generátor frekvence, oscilátor?
Tlumič chvění- útlumový článek?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Spíš je otázka, proč si takovej distributor, kterej evidnentně nemá problém s penězi, nezaplatí překlad od alespoň znalýho člověka. Vždyť je to spíš kontraproduktivní. Nebo je to zas nějaký nařízení, že musí mít překlad do češtiny?
Většina překladatelů se právě neorientuje v technických termínech. Tyto se mohou lišit i podle oborů, takže ani jednostranné zaměření není ideální. Další problém je, že angličtina nemá k dispozici tolik výrazových prostředků jako čeština. Kolikrát to vypadá, že angláni právě slezli ze stromů. Domnívám se, že obrácený překlad CZ-EN zvládne překladač mnohem líp, nebo téměř bezchybně.
Vůbec netušíte, jaká je dřina napsat návod v češtině tak, aby to Google alespoň trošku normálně přeložil třeba do řečtiny....
Zdroj vrtění je baba.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tak prvních pár ostrých testů manuálu CZ do EN a katastrofa.
neměňte = do not remember
cívka = cycle
To jsem přečetl jen první odstavec. Bude ještě hromada práce...
P.S. Otrocky změněno na "NECHTE BEZE ZMĚNY" a výsledek: WANT BEEN CHANGE . Já tam snad rovnou napíšu keep without change a bude to...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]