Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
xsc

#46 Příspěvek od xsc »

V Praze pošta nosí i obyčejné dopisy jen 2x-3x za týden (ale neoficiálně...), nejsou lidi... Balíky nebo doporučené dopisy skončí z naprosté většiny na poště.
TAKJAN

#47 Příspěvek od TAKJAN »

Já je můžu jen pochválit. Vše v pohodě. Občas zapomenou poslat doručovací SMS.
p32

#48 Příspěvek od p32 »

Hubert_79 píše: a taky to šlo dva dny...

V pondělí jsem dal dopis v Africe do venkovní schránky na jejich poště, ve středu ho měli ve schránce doma v Olmiku. To jsem jim ještě v to pondělí odpoledne volal, že posílám dopis. :lol:
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od jjilek »

konstatuji, že jsem vlastně měl štěstí. Balíček doše (dokonce již za dva dny :D i když pošta garantuje za den :x
p32

#50 Příspěvek od p32 »

To je teda rychlost. Asi všichni pro jistotu používají PPL, DPD, BurešPost a jiné. :lol:
Achab

#51 Příspěvek od Achab »

p32 píše:V pondělí jsem dal dopis v Africe do venkovní schránky na poště, ve středu ho měli ve schránce doma v Olmiku.
To mě připomíná scénku na poště z komedie "Uspořená libra":

"Kdybych poslala dopis tak, aby ho vybrali ze schránky dnes v devatenáct padesát devět, došel by do Tararingapatamu v pátek před dvanáctou hodinou čtyřiapadesát minut?" :)
konosuke

#52 Příspěvek od konosuke »

jo, tak to chodí, PPL má v ČR kolem 3000 dočasných úložišť "parcel shop" (v malých obcích drogérka, benzínka, květinářství, textil, nábytek, hospoda...) kde vám po dobu asi 7 dnů nepřijatý bágl podrží a telefonicky oznámí situaci, je to propracovaný systém
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Celeron

#53 Příspěvek od Celeron »

Vzpomínám na dvě příhody. Za mlada jsem poslal dopis z letního tábora a přišel až další rok o prázdninách. Ale tam asi zůstal někde ležet v kanceláři nebo schránce toho tábora. :)
A z gruzínský Picundy přišly pohledy z letní dovolený skoro až na Vánoce. Ale to bylo ještě za bolševika.

Před 8 lety jsem rozeslal asi 100 ks obchodních balíků s jedním zařízením. 6 balíků nikdy nedorazilo k adresátovi a asi 14 jsme řešili reklamaci na poškození obsahu dopravou. Pak jsem si nasmlouval PPL.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke

#54 Příspěvek od konosuke »

asi nejsou lidi...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesk ... lanky-home
i v době když krize je za dveřmi ČP nabírá zaměstnance - doručovatelé, pěší, na kolech i motorizované
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
tomasjedno

#55 Příspěvek od tomasjedno »

Celeron píše:A z gruzínský Picundy přišly pohledy z letní dovolený skoro až na Vánoce. Ale to bylo ještě za bolševika.
V tom bude bolševik nevinně. Mně asi před 3 roky šel pohled poslaný DHL z Patagonie půl roku :D
Celeron

#56 Příspěvek od Celeron »

tomasjedno píše:V tom bude bolševik nevinně. Mně asi před 3 roky šel pohled poslaný DHL z Patagonie půl roku :D

Tys to asi nepochopil. Bolševik to nejspíš půl roku cenzůroval či hledal mikrotečku. :)
No a s tou Patagonií se moc nediv, kdyť se píše, že to je konec světa. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sadra17

#57 Příspěvek od Sadra17 »

p32 píše:To je teda rychlost. Asi všichni pro jistotu používají PPL, DPD, BurešPost a jiné. :lol:
taky žádná výhra, poslední případ v 11:45 přichází sms "dness mezi 11-13 vám budu doručovat balíček" zhruba ve 12 sms "balíček uložen v ppl point" :evil:
rnbw

#58 Příspěvek od rnbw »

Slovenska posta sa tiez snazila... Balik na adresu mi mali dorucit vcera. Nedorucili. Podla infolinky ho ani ho nezobrali z depa a dnes tiez nie. Tak som tam isiel, balik tam bol - a ma dva stitky. Jeden rukou pisany od odosielatela - so spravnou adresou. A druhy vytlaceny, na ktorom je nespravne meno, ulica aj PSC. Sedi len priezvisko, cislo domu a nastastie trafili aj mesto :roll:
tomasjedno

#59 Příspěvek od tomasjedno »

Co to je proti tomu, kdy jsem - už je to cca 10 let - posílal UPS kurýrem spěšnou obálku s dokumenty pro výběrové řízení do Bratislavy. Hádejte, kde druhý den ráno byla?
V Bristolu, UK. Kurýr popletl šifry - místo BTS tam napsal BST :D
dvorak

#60 Příspěvek od dvorak »

Předminulý týden jsem kupoval na Sbazaru historický RMG National z Plzně, v pondělí jsem se s inzerujícím mailem dohodl, v úterý ráno jsem mu prostřednictvím pošty zaslal bankovním převodem na jeho účet peníze, (mám účet u Poštovní spořitelny), on ještě ten den zásilku odeslal a ve středu jsem si již radio na poště převzal. No problem...
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“