Propojení TV-DVB-T-DVD

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jerab

Propojení TV-DVB-T-DVD

#1 Příspěvek od jerab »

Mám dotaz,zda může dojít k poškození DVB-T při tomto propojení.DVB-T má dva scarty které jsou průchozí pro AV ale DVB-T nebyl vypnut do Stan-by.TV byla v činnosti a DVD též.Pochopitelně že DVD nešlo ale ani TV která hlásila že není signál.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Proč by mělo dojít k nějakému poškození?
Pokud tam někdo neudělal nějaký neodborný zásah, tak není důvod, aby se něco poškodilo.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Sériové propojení přes SCART se běžně používá. Mám to podobně: SAT -> DVD -> TV.
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Mám pocit, že když vypneš set top box se dvěma scarty, tak se Ti ty scarty jako by propojí - takže z STB máš jen propojku. Pokud jej zapneš, propojení se zruší a signál Ti nejde ze zařízení přes STB. To je jediná "potíž", co může nastat. Ale že bys tímhle odpálil výstup DVD, či jinýho zařízení, který tam máš připojený, to si myslím, že nehrozí. Taktéž to platí o set top boxu. Znal jsem pár lidí, co set top box zásadně nevypínali a vypínali pouze TV. Tohle ovšem nedoporučuju - jednak kvůli zbytečné spotřebě a jednak kvůli tomu, že vypínáním vlastně restartuješ systém a tím se bude STB kousat (pokud to dělá) méně častěji.
VASEK_W

#5 Příspěvek od VASEK_W »

Nejspíše "odešel" stb. Doporučuji na rychlé vyzkoušení vytáhnout kabely scart z stb a jedním scartkabelem propojit přímo DVD a TV. Pokud bude TV zobrazovat signál z DVD, tak je DVD i TV v pořádku, a chyba je v stb.
Vašek
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

Pokud se STB kousne, může se špatně "přepnout" signál do výstupního SCART-konektoru ze vstupního a nebo z vnitřního zdroje (vlastní STB).
proto bych zkusil set top box restartovat, a to kompletně, což zahrnuje i krátkodobé odpojení napájení ze sítě.
dred

#7 Příspěvek od dred »

V tvojom prípade bolo zrejme najhoršie to, že si káble (scarty) pripájal a odpájal, keď si mal jednotlivé zariadenia zapnuté / pripojené v elektrike. Vyrovnávacie prúdy medzi skrinkami pospojovanými cez AV káble dokážu bezpečne odpáliť vstupy/výstupy (AV,SCART,RGB,HDMI).
Aj v návodoch je to zdôrazňované. Pripájať,odpájať , len keď je zariadenie odpojené od el. siete.
Kremik

#8 Příspěvek od Kremik »

To máš dobrý. Já když vypnu STB, tak SCARTy nejsou průchozí.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“