Drážkovačka HILTI - malý výkon
Moderátor: Moderátoři
Drážkovačka HILTI - malý výkon
Na stavbe mám momentálne problém, s ktorým by som potreboval pomôcť:
Pri drážkovaní drážok na káblové vedenia betónových stien používame drážkovačku o výkone 2000W a máme problém s jej výkonom, ktorý občas klesne tak, že sa v stene ledva pohneme o pár centimetrov - motor sa jednoducho zastaví.
Elektrika je na stavbe dosť mizerne zabezpečená a pri meraní som zistil, že napätie klesne pri zaťažení až na 190V.
- Môže byť tento pokles napätia dôvodom nedostatočného výkonu frézy ?
- Môže dôjsť vplyvom nízkeho napätia k zhoreniu motora v stroji samotnom ?- zhorelo nám totiž aj jedno zbíjacie kladivo...
Stavba bola oboznámená s problémom nekvalitne zabezpečeného stavebného rozvodu, ale nejako to neriešia a tak si musíme poradiť sami. Celú stavebnú elektrinu odmietam robiť grátis . Problémom sú dlhé a nedostatočne dimenzované vedenia k jednotlivým stavebným rozvádzačom a taktiež nadmerné zaťaženie celého rozvodu.
Mňa zatiaľ napadlo použiť trafo 3x400V/230V - 3000W. Otázne je ,či by to pomohlo...
Pokud nelze problém vyřešit dostupnými prostředky, prostě se šprajcněte - sory nejde to. Pokud investor/firma "katuje kosty", musejí holt počítat s tím, že za málo peněz nebude hrát muzika
A kutilmile - nelituju tě