Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
EKKAR

#121 Příspěvek od EKKAR »

Hubert_79 píše:
EKKAR, asi má zaseklý CapsLock, píše:PRACOVNÍCI MAJÍ NAŘÍZENÝ JAKÝ TARIFY MUSEJÍ PŘEDNOSTNĚ NABÍZET

No tak zase by podnik byl sám proti sobě, kdyby cpal automaticky to nejlevnější, že jo. Jestli to je správně ponechám na zvážení každého soudruha.
S ohledem na fakt, že pošta je státní podnik placenej z rozpočtu neboli z daní nás všech bych si dovolil hrubě nesouhlasit se soudruhem managorem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Hubert_79 »

placenej z rozpočtu

Skutečně?
Nebyl bych si tím na tvém místě tak jist...
https://www.ceskaposta.cz/documents/101 ... bc4e3a9637
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
danhard

#123 Příspěvek od danhard »

Já bych financování neřešil, jde o to, jak fungují Vaše pobočky a jejich zásobovací depo.
Takže když byl průser, tak jsem si zajel i do toho depa v Říčanech (u mně).
Celeron

#124 Příspěvek od Celeron »

Huberte, slíbils, že když pošlu data, tak se podíváš, co jsem to vlastně zaplatil...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Hubert_79 »

Ano. A přijde mi divné, že by podací číslo začínalo písmeny NA.
To používají jen smluvní zákazníci pro podání balíků v objemech tisíců denně...
Jestli nechceš nic moc zveřejňovat, vyfoť vršek podacího lístku (ten tisk) a pošli mi to do SZ. Spolehni se, že budu diskrétní.
edit: ty další písmenka mají následující význam, UC znamená udaná cena a PD dopolední doručovací pochůzka, balík tedy šel do krajského města.
edit2: z Nechanic byl můj děd :)
Naposledy upravil(a) Hubert_79 dne 12 pro 2018, 23:36, celkem upraveno 3 x.
Celeron

#126 Příspěvek od Celeron »

A co to jsou ty písmena za číslem? Kdybych to nepodal v Nechanicích při cestě do Hradce, tak bych se snad došel zeptat.... 30 km kvůli tomu nepojedu.
Jirka

danhard

#127 Příspěvek od danhard »

Ty první písmena vždy znamenají typ zakázky, třeba RR je rekomado.
Ku podivu balík je BA a balík na poštu je NP :lol:
Celeron

#128 Příspěvek od Celeron »

Hubert_79 píše: z Nechanic byl můj děd :)

Tak to zajisté víš, že nechanická pošta je na náměstí a že je před ní na rozdíl od Bydžova možnost bezproblémově zaparkovat. :wink: A když už jsem jel do toho Hradce.... Jo a šlo to do Zlína, takže dokonce krajský město.
Jirka

tomasjedno

#129 Příspěvek od tomasjedno »

Hubert_79 píše:
placenej z rozpočtu

Skutečně?
Nebyl bych si tím na tvém místě tak jist...
https://www.ceskaposta.cz/documents/101 ... bc4e3a9637
Pochopitelně ve VZ za rok 17 to ještě není, protože se to nejdřív musí spočítat a pak se o to požádá.

Povinnosti držitele poštovní licence si taky zaslouží pozornost, zvlášť ten 1., 2. a 4. puntík. O přednostním nabízení dražších variant téže služby se tam myslím nehovoří.
Přílohy
89BD8623-6897-455B-8314-0589BD734889.jpeg
89BD8623-6897-455B-8314-0589BD734889.jpeg
4FCD1B24-7901-496B-A178-2793C416A771.jpeg
4FCD1B24-7901-496B-A178-2793C416A771.jpeg
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Hubert_79 »

Jistě. Ovšem vyčíslení kompenzace a její úhrada státem je zhruba to samé, jako například mají dopravci úhradu prokazatelné ztráty z provozování veřejné dopravy.
Jako jo, pro někoho je toto pod rozlišovací schopností, pak ale jsou tedy autobusoví dopravci financováni ze státního rozpočtu. Zjednodušující a zavádějící tvrzení.
Je to tak, že stát řekne "držiteli poštovní licence, teď budeš provozovat to a to, dělat to a to". No a samozřejmě že nějaké vidlácké pobočky, kam přijdou tři lidi za den a o výplatu důchodů čtyři, je pro poštu ztrátové. Tak si zas myslím, že když to po té poště stát chce, tak by za to měl i zaplatit. Ekvivalentně třeba autobusu z Horní Dolní do Koštěmrd, který veze vzduch a tři báby.
A protežování dražších služeb? Kdo to nedělá? Každý... Však máš možnost si to poslat levnější cestou, to ti nikdo nebrání nebo nezakazuje.
Když budeš prodávat kýble a přijde si k tobě někdo koupit kýbl, tak mu taky narveš ten dražší.
tomasjedno

#131 Příspěvek od tomasjedno »

To mluv za sebe, já takové věci nedělám. Jednak se mi to příčí a jednak jsem přesvědčen, že to je z dlouhodobého hlediska kontraproduktivní.
EKKAR

#132 Příspěvek od EKKAR »

Zde je uživatelské veřejnosti prezentován tzv. "manažerský pohled na danou skutečnost".
Bohužel, od reality PŘIJATELNÝ pro většinu laickýho zákaznictva má takovej managorskej úhel pohledu stovky parseků daleko ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Hubert_79 »

No, tak to zkrátka je. Tak určitě, kdyby Karel byl ředitelem, tak by to bylo jiné. Počta by neměla z rozpočtu ani korunu a služby by byly poskytovány za ceny jak za Husáka. Kde by na to ale chtěl brát, to je mi záhadou.
tomasjedno

#134 Příspěvek od tomasjedno »

Jak to asi ty soukromé třípísmenové společnosti dělají, že doručují balíky rychleji, spolehlivěji a levněji než ČP?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Hubert_79 »

No je to tak, o tom není sporu. Ale je třeba dodat, že tyto společnosti nemají od státu nadiktováno spoustu věcí. Třeba to, že v kdejaké prdeli musí mít pobočku, že do kdejaké prdele musí denodenně doručovat, vybírat tam schránky a podobně. Jinak řečeno - nemají povinnost provozovat pro ně ztrátovou službu.
Když pošleš pohled za závratných 19,- Kč, tak ho počta musí doručovat někam kdovíkam na venkov a jezdit denně ke schránce, kam někdo vhodí pohled jednou za uherský rok.
Obdobné tomu je RJ vs ČD. Jančura taky nepůjde jezdit někam na lokálku, poněvadž mu to vydělávat nebude a radši jezdí z Prahy do Ostravy.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“