Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
tomasjedno

#136 Příspěvek od tomasjedno »

Ale o tom přece žádná. Jestli sis nevšiml, tak leitmotiv celého tohohle vlákna je ČP Balík do ruky, který stojí za kulové.
EKKAR

#137 Příspěvek od EKKAR »

Hubert_79 píše:No je to tak, o tom není sporu. Ale je třeba dodat, že tyto společnosti nemají od státu nadiktováno spoustu věcí. Třeba to, že v kdejaké prdeli musí mít pobočku, že do kdejaké prdele musí denodenně doručovat, vybírat tam schránky a podobně. Jinak řečeno - nemají povinnost provozovat pro ně ztrátovou službu.
Když pošleš pohled za závratných 19,- Kč, tak ho počta musí doručovat někam kdovíkam na venkov a jezdit denně ke schránce, kam někdo vhodí pohled jednou za uherský rok.
Obdobné tomu je RJ vs ČD. Jančura taky nepůjde jezdit někam na lokálku, poněvadž mu to vydělávat nebude a radši jezdí z Prahy do Ostravy.
Jenže za tuhle státem nařízenou DOSTUPNOST VEŘEJNÝ SLUŽBY má právo počta požadovat ty kompenzace ztrát ze státního rozpočtu - a ne že je bude dávat zaplatit ostatním klientům preferovaným nabízením předraženejch variant tarifů - KTERÝ NAVÍC NEHODLÁ PLNIT, protože veškerej vedoucí personál plánovitě kreje šlendryján v podobě flákanýho (ne)doručování a v podstatě už při podání zásilky se dá předpokládat, že doručení bude s problémama. Je to v podstatě plánovitě provozovanej podvod na zákazníka - jsou mu přednostně nabízený předražený služby s vědomím, že je poskytovatel nebude schopnej a často ani ochotnej splnit ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tomasjedno

#138 Příspěvek od tomasjedno »

Vytesat do kamene.
danhard

#139 Příspěvek od danhard »

Balík do ruky je úžasná instituce :D
Když mi zboží, kde hořel termín dodávky, cestovalo asi týden po krajích českých a nebyli mi schopní na poště sdělit, kde zrovna je, tak jsem z nich nic nevyrazil, přestože mě to stálo asi 5kkč smluvní pokuty :roll:
Celeron

#140 Příspěvek od Celeron »

Třeba Tě nemohli nalýzt. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kejki

#141 Příspěvek od kejki »

Ani DHL negarantuje doručení a to stála přeprava balíčku 5000,-
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak vnutit mu to nemůžou. Už vidím, jak řidič/kurýr/doručovatel(ka) škrtí adresáta, že buď převezme, nebo je konec.

Ale pokus o doručení je něco jinýho. A když něco spěchá, těžko se někdo nechá škrtit. Spíš sedí ve dveřích jak vocas a čeká.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#143 Příspěvek od EKKAR »

Nejlepší je sedět u vokna nebo dokonce (v létě) na zápraží a čumět do ulice jak bacil do lékárny nebo nahá prdel z roští v očekávání doručovatelskýho vozidla - a je absolutně jedno jestli počty nebo nějaký další logistický firmy, pokud to vozidlo jen strčí čumák do ulice, votočí se a vodjede, nebo laxně projede kolem baráku bez zastavení - a pak se na webu vobjeví hláška vo nedoručení z viny nezastižení adresáta, respektive přijde esemeska se stejným vobsahem.
V takovej moment jeden chytá besnotu doslova plamenem pekelným a kdyby někoho pokousal, dotyčnej dostane vzteklinu jak vod psa ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Crifodo

#144 Příspěvek od Crifodo »

Pošta tady nebyla odjakživa, vyvinula se pozvolna jako služba s volnou kapacitou při doručování zpráv panovníkům a šlechtě. Dějiny pošty hezky popsal Souček v knížce Kam nedosáhne hlas.
A nikde není psáno, že tu bude navěky.
Ale nic na tom nemění, že ji může urychleně zazdít ve zdejším kraji chlív do kterýho ji přivedlo vedení, kombinací zločinnýho vybrakování a fušerství. Podobně jako ČD, jako byl Telecom a podobný státobordely.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak jsem tu poštu prověřil - v pondělí objednáno, v úterý odesláno, dnes dopoledne doručeno. Žádný problém.

Šlo to z vesničky kousek od Sněžky až sem na Moravu.
]
Achab

#146 Příspěvek od Achab »

Dvě zásilky minulý týden mě taky doručili včas. Ale je vidět, že jsou opravdu vytížení, auto bylo nacpané až po strop.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od ZdenekHQ »

Na borcovi bylo vidět, že toho má plný zuby, protožte asi lítá od rána do večera, je na to sám a ještě tady fučí hnusnej vítr.
]
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od Hubert_79 »

No a z toho Zdeňku vyplývá jediné - je to jen a jen o lidech.
Měl jsem na cestě balík od 13.12 a včera doručeno domů. Stejně tak listovka.
Doufám, že stávající "parta" u nás vydrží.
--
Tím samozřejmě nerozporuju to, že počta umí stát pěkně za hvno a zítra ztratit balík, který měl být doručen včera.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Crifodo

#149 Příspěvek od Crifodo »

Aktuálně český poště nejede datový spojení k terminálům, na dvou poštách nešlo zaplatit inkaso. Pošťačky nažehelný, šátečky, omlouvají se, ale to mi nepomůže. Ta druhá pro jistotu brblala něco o celostátním výpadku jednou za dvacet let.
Hambureroví ajťáčci v tomhle chlívě se teda moc nepředvedli.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od Hubert_79 »

No a co má asi ona nažehlená ženská dělat, když její znalosti technologie plateb kartou končí tím, že se to spouští klávesou F3? O funkci nebo nefunkci IT systému "se ví", funguje dohledové centrum IT aplikací. Děláš, jak kdyby nikdo nikdy neměl výpadek nějakého systému...
Nech si inkaso chodit automaticky z účtu a máš po problému. Nebo si jdi vybrat hotovost do bankomatu a zaplať to hotově.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“