Zkoušel jsem nahrát 800 MB médium, ale program nero 6 hlásí, že to je 703 MB. Mechanika je v notebooku Matshita DVD RAM UJ 850 S. Firmare 1.21.Dělám někde chybu nebo to ta mechanika"neumí"?Díky za odpověď
musíš si v předvolbách nastavit "povoleno vypalování přeplněného média", pak musíš při vypalování zatrhnout volbu "disk at once" a "po vypalování uzavřít disk". (to poslední odpadá při vypalování hudebního CD). Jo a taky si nastav max. dobu v předvolbách na 99:99 min.
Díky za pomoc, ale stále se nedaří. Nastavil jsem to v záložkách Nera, ale pořád to hlásí, že disk má kapacitu 703 MB(79.57 min) a místo vypálení ho vyplivne. Nastavuje se to ještě jinde?Může být CDR 80 natištěno chybně jako 90?
nestalo se mi, aby to bylo závislé na mechanice, mezi médii jsou rozdíly, ale přes 700 se daly přepalovat vždycky. Skutečně záleží na nastavení, v režimu track at once ho vyplivne, v režimu disc at once sice zobrazí chybovou hlášku, ale ta je vzápětí překryta dotazem "povolit přeplňování a/n?" a pak pokračuje. Na specializovaných fórech o CD vypalování najdeš fundovanější rádce.
Problem mozes mat aj pri citani, pretoze nie vsetky mechaniky 90 min. CD vedia precitat (okrem ineho, je tam drazka hustejsie ako na standardnom CD).
Zaver: ber to ako ukazku maximalnych moznosti CD, ale radsej to nepouzivaj.