Zapojení druhé autobaterie
Moderátor: Moderátoři
- Bastlfanda
A kutilmile - nelituju tě
Ta koncernova W12 taky urcite pujde, ale chlazeni je dost na hrane uz tak, a ma 8 lambda sond, kde pro pristup k vetsine z nich je potreba demontaz motoru - to se to zplynovani moc nevyplati.
- Bastlfanda
A zrovna u těch větších motorů/W12 mi to fakt nepřijde vhodný, tam už takhle není místo skoro na nic a často i na ten benzín maj problém s tím chlazením, takže se všema těma úpravama to je pořádná přestavba, aby to bez problému sloužilo...
TAKJAN: Možná melu, ale aspoň ty hrubky se snažím si hlídat
Zrovna dneska jsem dělal pár drobností na Flying Spuru (skoro stejná W12) taky v plynu a kolega na mě: "čéče i s tím plynem to jde hezky plynule"
PS: To podporování státu v okrádání mě taky vytáčí do běla... Když motor s DPF s odřenejma ušima splňuje svojí normu (která stejně neřeší to největší "svinstvo", tj. nejmenší částečky a další při emisích neměřený plyny a že u EU5 a výš tam těch svinstev vzniká víc a víc, např. čpavek je jen "třešnička na dortu"...), tak je to v pohodě, ale když má někdo "vymazlenou rotačku", která z linky sjela s homologací EU2, ale přitom by v pohodě splnila EU4 (a často jsou auta s EU4 větší "dýmovnice" i na první/laickej pohled...), tak to už je "ekologická hrozba" ... No to bych blil, velebnosti... Ty saze zachycený v DPF stejně nikam zázračně nezmizej, takže je to jen pokryteckej byznys s pseudonálepkou "eko"(-teror) ...
Takže správně namontovanej a seřízenej elektronicky řízenej "plyn do auta" nemá proč škubat nebo vyvádět podobný nezdoby. Vím třeba o prasárně, kdy citrón berlíno 1,6 přestavěnej v nejmenovaný firmě měl po přepnutí na plyn těžce nestabilní volnoběh a klepal se jak drahej pes - na beneli nebo i na plyn při točkách nad 2500RPM přitom všecko OK. Volnoběh na plyn ale strašnej, dokonce to chcípalo i teplý. Několikanásobná reklamační návštěva nevedla k nápravě, nestabilita volnoběhu přetrvávala a nedařilo se ji odstranit ničím - ani přehrátím SW v LPG jednotce.
Kámoš se nastolicoval a odvezl auto do jiný firmy. Po lehký obhlídce montáže nezávislým technikem LPG bylo konstatováno, že původní montážník je hovado a prase a já nevím co ještě za dobytek, protože jinak slušně fungující sadu ElpiGas sice namontoval vizuálně efektně, ale hlavní napájecí "lištu" LPG s elektromagnetickýma ventilkama Valtek dal relativně daleko od sacího potrubí a navíc místa "vstřiku" LPG do sacího potrubí navrtal až skoro u samotnýho air-boxu, aby měl co nejkratší hadičky = hodně daleko od sacích ventilů. Výrazně větší vzdálenost místa vstupu LPG od spalovacího prostoru proti vstřikovačům beneli měla za následek při volnoběhu silný zkreslení průběhu regulace (malá dávka LPG vpuštěná daleko od sacího ventilu do sání se nestačila při malejch otáčkách a tím i malý rychlosti proudění v sání celá nasát do válce a způsobovala prudký kolísání signálu lambdasondy - ŘJ pak nevěděla, jak a kam má regulovat, zpoždění signálu lambdy způsobený až o jednu otáčku zpožděnou odezvou na regulaci množství paliva bylo prostě nad její síly). Majitelovi bylo doporučeno, aby milýmu montážníkovi celou instalaci omlátil ne o palici, ale pokud možno za poškození dobrýho jména LPG přestaveb rovnou o koule a aby k tomu pokud možno přidal pár ran bejzbolkou, protože náprava takhle doprasený instalace by znamenala dát nový sací potrubí a do něj navrtat nový vstupy LPG co nejblíž k sacím ventilům i původním beneli vstřikovačům. Bohužel mezitím uběhnul rok od instalace tý sady do auta (jo, ten hajzl línej křiváckej to vejmluvama řešil celej rok!!!) a původní montážník dal od všeho ruce pryč.
Nakonec to vyřešil ten mechanik, co auto obhlížel v tom druhým servisu - celý to předělal, jednak přemístil ventilovou lištu LPG až těsně k sacímu potrubí estetika neestetika a druhak těma dírama udělanýma prvním dobytkem protáhnul dovnitř do sacího potrubí dlouhý PVC hadičky od Valteků a utěsnil je montážním vysokoteplotním silikonem proti vypadnutí i proti přisávání falešnýho vzduchu. Výstupní konce těch hadiček vedl vnitřkem sacího potrubí až těsně před příruby u hlavy a sací ventily a tam je ke stěně sání přilepil dalším silikonem, aby tam jen tak volně nevlály. Vzdálenost od Valteků ke spalovacímu prostoru každýho válce se tak zmenšila na cca 20-25cm proti předchozímu skoro metru - a najednou se ŘJ chytila, regulace už nelítala jak Trepifajxl po svěcený vodě, volnoběh krásnejch 850RPM a i když předělaná instalace vypadala jako by ji dělal kmotr švec, tak motor byl najednou spokojenej a stabilní v celým provozním rozsahu votáček ...
- Bastlfanda
TAKJAN: Jak jako špína a do náklaďáků dobrý? Vždyť ti nám vozej všemožný naše "vyfikundace" a často se potýkaj s podhodnoceným servisem nejvíc... To je dost "po nás potopa" přístup... A taky trošku pozérskej... Btw. zrovna některý ty V8 mívaj problém s mazáním vršku zadních válců ...
S tím "šlápnu a jedu" to chápu, ale to ti dobře laděnej ropák (třeba v R8?
Každopádně ty větší motory (natož v těch "luxusních kolosech"...) jsou pro "slušný osobák" trošku "naddodávková přeháňka" (min. tou hmotností)
Tam už je to s agilitou při tom rychlejším předjíždění "na pováženou" (min. nemáš-li po předjetí "prostor to dál krmit"...)
Po přejetí uberu, vesměs to tak bývá.
Zrychlení a maximálku má vždy lepší benzín, pokud porovnáváme podobný motory. Kolik smraďochů jezdí přes 250? Moc ne, co.
Jinak V8 mám taky hlavně kvůli zvuku, nemusím si ho pouštět uměle. Všechna debata je marná, dyzl je podmotor, jsou s ním jen problémy, už 15 let je to složitý šmejd, což dnešní benzíny taky, ale o těch není řeč. Jo starý vw, první pasat combi či jak se to jmenovalo je jediný, kterého jsem trochu bral. Na ježdění do práce na friťák ušel.
Ale život je příliš krátký na to spořit na spotřebě smraďochem.
- tomasjedno
Předpokládám, že mluvíš o srovnání TDI chrochtu s atmosférickým benzíňákem.EKKAR píše:Slušně udělanej ropák se správně napočítanou převodovkou má lepší zrychlení než benzín, protože má vyšší krouťák z nižších toček a dokáže zabírat právě zdola
Dovolím si s tebou prudce nesouhlasit. U toho chrochtu totiž existuje něco jako turbo lag, a než se mu to turbo roztočí, aby měl nějaký krouťák, tak už je ten benzíňák dávno v trapu.
Měli jsme takhle ve firmě pár A6 - čtyři byly v chrochtu 2,5 V6 (132 kW) a ta moje v benzínu 2,8 V6 (142 kW). Rozdíl v max. výkonu 7 %, ale ve sprintu rozdíl třídy. Kolega mi jednou svěřil tu svoji turbokočičku na cestu z Varů do Prahy a pak se ptal, co tomu říkám - odpověděl jsem mu diplomaticky “Klidná síla”.
Aktuálně jezdím s jedním atmosférickým 250 hp a s jedním turbem 260 hp, oba asi 10 let staré. Zase nebe a dudy.