problém s DMM METEX 3860M

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
koala

problém s DMM METEX 3860M

#1 Příspěvek od koala »

Tak a mám po měření :cry: . Multimetr začal hlásit slabou baterii. Po výměně za novou opět hláška slabá baterie a po cca 10s se začne ztrácet displej až zmizí úplně. Zjistil jsem, že má DMM zvýšený odběr při napájení na baterii. Při napájení napáječem vše běží normálně až na tu větší spotřebu cca 15mA. Neřešil jste někdo podobný problém?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

METEXy všeobecně mají poměrně velkou spotřebu, je to díky velkému množství přídavných obvodů, které jsou po zapnutí trvale napájené. Závada může být způsobena baterií s větším vnitřním odporem - takže při odběru 15mA klesne její napětí pod mez, detekovanou jako spodní funkci umožňující napájecí napětí...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jandu

#3 Příspěvek od jandu »

Závadu môže spôsobovať zanesenie prepínaním otreného medeného zbytku medzi susedné kontakty prepínača. Tieto prístroje majú kontakty prepínača husto umiestnené a častým prepínaním dochádza k oderu plošiek. Ak si trúfneš prístroj rozobrať, tak jednoducho menším štetcom vyčistíš nanesený sajrajt spomedzi kontaktov. Pri demontáži a spätnej montáži daj pozor na polohu prepínacích segmentov.
koala

#4 Příspěvek od koala »

baterie jsem už vyzkoušel 2 a nově zakoupené a problém trvá. Metex mám již přes 2 roky a zatím nebyl nejmenší problém.
koala

#5 Příspěvek od koala »

zkusím ho rozebrat a vyčistit ten přepínač, uvidíme. Zatim díky.
jano2

#6 Příspěvek od jano2 »

EKKAR píše:METEXy všeobecně mají poměrně velkou spotřebu, je to díky velkému množství přídavných obvodů, které jsou po zapnutí trvale napájené. Závada může být způsobena baterií s větším vnitřním odporem - takže při odběru 15mA klesne její napětí pod mez, detekovanou jako spodní funkci umožňující napájecí napětí...

Prave som to skušal,mam dva lacne!! ,meraki,jeden ma odber 3,2mA,druhi3,8mA,len pri piskani sa zvečši odber na asi 11mA.
Malo toho viem,radšej sa spytam.
miroja

#7 Příspěvek od miroja »

Nechcem malovat certa na stenu, ale aby to nebolo tym, ze sa svab zbera na cestu do kremikoveho neba :cry:
No samozrejme treba overit vsetko, co sa da. Ak je tam ochranna dioda v napajani (paralelne k baterke v zavernom smere), alebo kondik na napajani, prever pre istotu aj to.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“