Metex M-4650cr

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenys
Kontaktovat uživatele:

Metex M-4650cr

#1 Příspěvek od Jenys »

Přžeji hezký den všem účastníkům zde na fóru. Potřebuji poradit jak vyndat desku s přepínačem ven z obalu. nechci po poničit zbytečným násilým. Zřejmě to drží ten knoflík, ale jak ho prosím vydat.

Moc děkuji za pomoc. Honza.
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
elektrosvit

#2 Příspěvek od elektrosvit »

Knoflík by měl jít stáhnout. Projdi si tohle a tohle vlákno. Sice v nich neřeší přímo M4650, ale konstrukčně podobné měřáky.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jenys »

elektrosvit: Děkuji, pomohlo mi to, knoflík šel dost těžce stáhnout, ale podařilo se to. Proč jsem to chtěl sundat, začal zlobit displej, nesvítily všechny segmenty, některé svítily šedivě a práve pohlo zmačknout displej více k desce, tak jsem pod plexi kryt přidal dvakrát přeložený proužek papíru aby to více domačklo displej ke gumovodivému pásku a už to maká jako dříve. Ale ještě mám dotaz, co je to za součástku mezi zdířkou V a Com, někdy to muselo někomu bouchnout, je vidět černý šmouhy kolem jeho místa a z té dírky této součástky ve schéma značené CG1. Je to tam nutné :?: Musím to schánět a vyměnit :?:
Měřák jsem dostal od známého.
Děkuji Honza. :D
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Varistor nebo jiskřiště? Prostě ochrana před přepětím ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jenys »

Ekkare, musím s tím tedy něco dělat, nebo to mohu nechat ?
Jinak funguje normálně.
Děkuji Honza.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Máš v plánu měřit s ním na elektronkách s nabitýma kondama na vysoký anodový napětí nebo někde na indukčních cífkách případně na Teslovejch trafech? Pokud ne, tak si myslím že se bez toho vobejdeš ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
elektrosvit

#7 Příspěvek od elektrosvit »

Je to ono? 1, 2
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jenys »

EKKAR píše:Máš v plánu měřit s ním na elektronkách s nabitýma kondama na vysoký anodový napětí nebo někde na indukčních cífkách případně na Teslovejch trafech? Pokud ne, tak si myslím že se bez toho vobejdeš ...

Vypadá to, že asi ne, sehnal jsem vysokonapěťové sondy, tak bych použil je.

Díky za odpovď a přeji krásný den :D
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“