Stažení pošty offline

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

Stažení pošty offline

#1 Příspěvek od Crifodo »

Počítač s W10, účet u Seznam emailu a jejich webový klient.
Dá se nějak stáhnout k nějakému datu veškerá pošta na lokální disk, se zachováním jednotlivých složek? nemůžu tuto možnost nikde najít.
dj_Paul

#2 Příspěvek od dj_Paul »

připojit přes IMAP k outlooku a stáhnout přes outlook?
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

V Poště Win10 je pouze možnost uložení jednotlivého otevřeného mailu, stejně jako přímo ve schránce.
Aplikace je celkem nanic, používám on-line rozhraní Seznamu a na podobné účely Thunderbird.
warp

#4 Příspěvek od warp »

Nainstaluj si Thunderbird, stáhni si do něj maily (se zachováním na serveru) a zálohuj pomocí MozBackup. Poslední co jsem pro maily používal od M$ byl OExpress, další - WinMail a vyšší mi přestaly vyhovovat, tudíž jsem nikdy nepoužíval. Nebo se stávajícím programem (případně nějakou utilitou) jdou zálohovat "po jednom" jako např. *.eml
Achab

#5 Příspěvek od Achab »

Ani přes Thunderbird nejde uložit celá struktura složek najednou tak, jak je na serveru. Samotné zprávy je možné seřadit podle kritérií, označit a hromadně uložit do místních složek Thunderbirdu, nebo kamkoliv na disk jako *.eml. Původní strukturu složek je v případě potřeby nutné vytvořit a soubory kopírovat do každé zvlášť. Jinou možnost exportu jsem aspoň nenašel.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“