Prac. ochranné pomôcky, odev, obuv - šmejd
Moderátor: Moderátoři
Prac. ochranné pomôcky, odev, obuv - šmejd
Rukavice mi zostali po kolegovi, nikdy ich nepoužil, hodil som ich do vedra z vodou s tekutým mydlom a po krátkom odmočení som ich trocha ručne vyžvadlal -nech z nich vyjde tá chémia. A mala aká -voda zostala total kalne zelená -a rukavice takéto..
Neukazuj to zamestnávateľovi, lebo ti ich dá k náhrade a našije ti úmyselné poškodenie.
Ale máš pravdu, sú to niekedy riadne šroty. Ľudské ruky sú mnohokrát odolnejšie, len keby to potom tak nebolelo.
Najlepšie bývajú kombinované koža-koženka-textil.... v nich dostaneš otlaky aj bez lopaty
Teraz používam také červené nezničiteľné, sú celé z hrubej červenej kože (alebo koženky, ktovie), zatiaľ verne slúžia už niekoľko rokov.
-
petrfilipi
- Artaban001
Tyhle rukavice "certifikat" urcite maji, jenze to nerika vubec nic o zivotnosti a kvalite provedeni. Nechce se mi hledat tento konkretni typ rukavic, ale s pravdepodobnosti hranicici s jistotou to bude EN388 - rukavice proti mechanickym rizikum. Znaci se takovym symbolem kladivka pod kterym je ctyrmistne cislo udavajici odolnost rukavic proti protrzeni, proriznuti, osoupani apod. Cim nizsi cisla, tim nizsi odolnost. Pokud tam bude 0000, tak takove rukavice nemusi vydrzet vubec nic, ale "certifikat" budou mit v poradku.