Robotické štěbetání
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Že i na tom triku za tři pětky musej vydělat, to je mi jasný taky.
Mně by ale bylo milejší si koupit triko za stovku z Trioly, s nejmíň dvojnásobnou gramáží a nesypající se po prvním praní na 40°C.
Jenže tenhle výběr už nemám, stejně jako si už nemůžu koupit Levisky či Hisky v původní kvalitě.
Velice kvalitní gatě i trika jdou koupit u "žida Steinera"
Znovu opakuju, že ten šmejd a nemožnost volby jsme si vybrali my sami. Teda přesněji většina z nás - ona dokonce ví, že kupuje šmejd, hlavně ale, že je levnej.
Ta menšina, která šmejd nechce, obvykle nemívá na výběr ani ve velkém městě.
Trochu lepší zboží, nejen z tohoto ranku, jde koupit na západ od našich hranic. Tam by "rákosovou kvalitu" brzy obchodníkovi omlátili o hlavu, kór Němci. Ale každej to holt nemá na dojezd na kole, nebo hodinovou otočku autem.
Kluci ze Slovenska říkají, že už i v tom Maďarsku jsou k mání sakra kvalitnější hadry, než na Slovensku ve "značkových" obchodech.
Rozdíl mezi "Hiskama" od větve a "Hiskama" z kameňáku je jenom +300% a je to jenom pro blbce, kteří věří, že v dnešním kameňáku a za trojnásobek dostanou opravdovou kvalitu.
Tak hovno leda.
Když se optáš v krámě s hadrama, ve městě podobné velikosti, jako je to moje, budou na Tebe v obchodě čumět, odkud jsi to spadnul.
Obchodník to ani na krám nebere, protože by to v "ostré konkurenci" se záplavou větvího sajrajtu neprodal, anebo za dlouho.
Stejný je to s čímkoliv jiným, i elektrem.
Obchodník bere na krám jen to levný, co je schopnej "větvofilům" prodat v co nejkratším čase a s co největší marží.
Asi nejde vedle sebe na krámě položit dvě, vzhledově úplně stejný kola reprodvojlinky 2x2,5mm2, z jednoho za 15,-/m a druhého za 29,-/m.
Na prvním by měl obchodník marži 200%, na druhým jen 50%.
Jak laickýmu zákazníkovi, kterej automaticky předpokládá, že obojí je z mědi a taky to tak napohled vypadá, vysvětlíš ten rozdíl?
To je i odpověď, proč je na krámech pouze šrot. Kvalitnější či značkové zboží se dá leda tak objednat, ale na krámech skoro nikde není.
A ani při objednání není jistý, že dostaneš měď, co má opravdu 2x2,5.
Dodrbaný je to tady fakt slušně.
keemo píše:Větnamec. To je dle vzoru obědnat? Sry, nedalo mi. Vidam to cim dal vic a...![]()
![]()
Vlastně jsem to napsat nechtěl, vím jak to správně psát, ale ruka byla rychlejší (píšu poslepu deseti) a klapla tam "ě". Tak jsem to tam nechal
Anebo jsi svědkem historického vývoje pravopisu. To je normální vývoj... Za pár let to možná bude norma
http://jitex.cz/textil
Jihočeská textilní je název pro oblbnutí těch, co s myslí, že kupují český výrobek. Je to jen obchodník s tureckým šmejdem. Jenže to jtx si s původní českou frmou spojíte velice snadno...