Vysavač, samočinné navíjení šňůry.
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Kašlu na to, nebudu to stokrát skládat. Manželka dostala tyčový vysavač, takže já už moc vysávat nebudu:-) A parkuje na schodišti, tam smotaná šňůra nevadí.
Horší, že jsem zjistil, že poslední HEPA filtr byl v hájí, vytlačen napůl ven. Tak jsem tam nacpal několik vrstev normálního filtračního papíru.
Kdo to bude náhodou rozdělávat: klapky smotání a zapínání vyrvat ven silou, bál jsem. Jinak je to docela rozumně udělaný, mám tuhle značku docela v oblibě. Zbyl pouze jeden šroubek.
- Artaban001
- MiracleSky
mi-ro píše:Jo, pokud to máš pro sebe. Montovaná vidlice neprojde revizí.
To je práce toho fašounského Brusselu a Evropské uhnije, strkat pracky do věcí, co léta fungovaly. Takže naši předkové se zástrčkami na šroubky byli hňupi a potřebovali jsme lekci jak se co dělá od pitomců.
Jak to, že zástrčky tohoto typu jsou košer a projdou revizí, stále se ještě přece prodávají!!!
Protože na vobrázku máš vidlici pro třídu I. = s ochranným kolíkem. Co neprojde revizí je montovaná vidlice bez kolíku, určená pro spotřebiče třídy II - vrtačky, vysavače, fény ... Workhard byl rychlejší.MiracleSky píše:...mi-ro píše:Jo, pokud to máš pro sebe. Montovaná vidlice neprojde revizí.
Jak to, že zástrčky tohoto typu jsou košer a projdou revizí, stále se ještě přece prodávají!!!
A kutilmile - nelituju tě
TAKJAN píše:Mise dopadla dle očekávání. Pružina leží v koutě. Při rozdělávání nebylo dovnitř bubnu vidět, takže to dopadlo takto. Vyskočila celkem bezpečně.
Kašlu na to, nebudu to stokrát skládat.
U vysavače Samsung jsem teď také měl rozdělaný buben s pružinou, protože jsem chtěl vyčistit vnitřek, když už dělám celkovou opravu, šńůra se trochu blbějc vracela zpátky do bubnu.
Odkryl jsem víčko bubnu a hup a už byla venku. U těch pružin je jedna problematická věc, jako v u natahovacích hodinek. Pružina je ve tvaru S, což v tom co máš na fotu na zemi asi moc nepoznáš. Dostat to zpátky chce v první řadě hodně trpělivosti, ale opravdu hooodně. Trvalo mi to asi 25 minut, než jsem to navinul zpět. Nejprve jsem navinul kabel na buben, zajistil mechanicky zástrčku a pak teprve začal cpát pružinu zpět. Je to teda docela vopruz, ale když to tam dostal někdo jiný, tak to musím taky zvládnout.
Ten střed pružiny tam byl pevně uprostřed uchycenej, takže šlo jen o to po obvodu pružiny navíjet ten pokroucený kus a přitom držet prostředek a pak ten chumel a ještě ho srovnávat pro navíjení. Moctkrát to chtělo odprostřed vyskakovat, protože tam je to nejvolnější a jak je tam více závitů, tak to má snahu vypružovat nahoru. Tohle je fakt jen pro povahy mírné, jiný by to hned hodil z vokna