Lednice Aeg Santo n81840 5i přestala chladit
Moderátor: Moderátoři
Je to taková starší jednoduchá jednomotorová varianta a kde nic zbytečného není, tak se nemá co pokazit. Pro mě je důležité, že je tichá a dobře využitej prostor.
https://www.electrolux.cz/kitchen/cooli ... nn3101aow/
Mám taky Elektrolux, ale dvomotorovou, 60cm volně stojící, asi 10 let a žádnej problém, až na potrhaný těsnění na dveřích, zatím to nevadí.
Na chodbě mám nějakej 200l běloruskej mrazák Atlant, kterej jsem koupil v r. 93 za 5k přímo z kamiónu, je sice trochu slyšet, ale jede furt už asi 25 let
Děsně nerad to vzdávám.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Sem provozovatel chladírny, a když byl únik chladiva namrzal místo výparníku vstřikovací ventil a výparník ne. Při nedostatku chladiva se chladivo stihne odpařit hned za ventilem a ve výparníku už nemá co chladit.
Nevím kde všude sou v ledničce na trubkách spoje, ale pokud sou dobře přístupný tak chlaďaři mají přístroj kterým je očuchají a zjistí místo úniku. To by pak šlo třeba přeletovat. Ale jestli se to podle nich nevyplatí, tak není co řešit.
Jeden z chlaďařů se zeptá přímo známého v Elektroluxu, jestli je to známá závada a má cenu to zkoušet opravit.
Příští lednice už bude obyčejná nezabudovaná, nechám si radši předělat skříň. Oba chlaďaři mi řekli, že vestavěné verze chcípají mnohem více.