Myčka nádobí Whirlpool ADG 8393
Moderátor: Moderátoři
Myčka nádobí Whirlpool ADG 8393
Vracím se sem zištně. Mám problém s myčkou nádobí, a je to docela záhada. Poprosím, jestli náhodou někdo někdy něco takového viděl. Popíšu problém. Predevším myčka nehlásí žádnou chybu. Poslední dobou, ale nádobí z horního koše bývá špatně umyté. zjistil jsem, že oběhové čerpadlo sice vodu dává, ale menší množství, takže se horní rameno i malé raménko neotáčí. To je celý problém. Ve spodním koši lze mýt v pohodě. To oběhové čerpadlo, už jsem ho musel jednou měnit, odešlo těsně po záruce. Bojím se, že tentokráte problém bude v přepínání proudu vody, tedy v elektroventilech. Zkusil jsem poloviční náplň v horním koši a je to stejné, ramena se netočí. Přitom nějaké množství vody se tam dostane, po otevření za provozu je vidět, že v ramenech voda byla.
Pokud jste někdo řešil něco podobného, prosím o názor a předem děkuji.
- vasekpetr1
Používáš nějaké čističe myčky? Může být v rozdělovači zapadlá třeba kost z ryby nebo párátko, co brání přepnutí na horní rameno.
Ještě na závěr, kdysi jsem se živil servisem spotřební elektroniky, tak asi do roku 1998. Pak jsem se nechal zaměstnat. V současné době jsem sice servisman, ale můj obor jsou parní a horkovzdušné sterilizátory. To jen na okraj, abyste věděli komu se snažíte radit. Moc děkuju za snahu.