Pohon brány CAME
Moderátor: Moderátoři
Pohon brány CAME
prosim o pomoc pri identifikacii zavady na pohone CAME pre posuvnu branu. Oznacenie dosky elektroniky na motore je ZBX6. Povodny ovladac mal oznacenie T432 s plavajucim kodom. Ten bol medzicasom nahradeny ovladacom Rollkit FIX-FQ s pevnym kodom a vraj to doteraz fungovalo aj s tymto ovladacom.
Teraz pohon jednoducho nejde a neviem, ci moze skutocne fungovat so spominanym ovladacom FIX-FQ.
Na doske elektroniky na motore je jeden mikrospinac oznaceny ako PROG CH1. Podla navodu by malo byt toto tlacidlo na sparovanie dialkoveho ovladaca s pohonom. Po zatlaceni mikrospinaca blika cervena LED, motor vsak nefunguje. Skusal som aj proces sparovania podla navodu. Pri tomto ma LED blikat najskor pomaly a potom rychlejsie az pohasnut. To by mal byt znak toho, ze funguje komunikacia nedzi doskou a ovladacom. Mne vsak blika LED stale rovnako - pomaly. Fotobunky sa nepouzivaju, v konektoroch su prepojky. Da sa prosim tymto tlacidlom aj ovladat pohon ako s dialkovym ovladacom?
Vdaka.
Mam to na stole. Ked simulujem zapnutie pohonu externym spinacom ( spojim 7 a 1, resp. 2), tak sa motor rozbezne a bezi stale, az pokial nestlacim pravy koncovy mikrospinac.
Poistky su OK.
Ako si programoval DO takto?
1/stlač a drž tl CH1,až začne blikať,drž ho ďalej,a na DO stlač a drž tl,ktoré chceš naprogramovať.
2/Led na doske CAME trvalo svieti ,drž obe tl.asi 3 až 5 sekund.Po Uplinutí 3-5 sek,obe tlačidlá pusti,DO by mal byť naprogramovaný.
Skusal som presne ten postup programovania, ako si pisal. Po zatlaceni tlacidla na riadiacej doske zacne na nej LED blikat, ale pri procese programovania vysielaca blika stale rovnako, co je pricinou toho, ze nekomunikuje doska s ovladacom.
Musim teda najst iny nainstalovany pohon a vylucovacou metodou zistit, ci je chyba v dialkovom ovladaci, alebo na doske elektroniky v prijimaci dialkoveho ovladania (samostatná doska), resp. v jeho okoli.
Postup naladenia nového Master ovládača:1/stlač a drž tl CH1,až začne led na doske blikať,drž ho ďalej,a na DO stlač a drž tl,ktoré chceš naprogramovať.2/Led na doske CAME trvalo svieti ,drž obe tl.asi 3 až 5 sekund.Po Uplinutí 3-5 sek,obe tlačidlá pusti,DO by mal byť naprogramovaný.