Reprozostavy a všetko okolo
Moderátor: Moderátoři
Hele fakt nebude jednodušší a levnější vyměnit tu čelní stěnu a okopírovat nějaký již existující projekt? Mě je totiž naprosto jasné že se na návrh optimalizované výhybky vykašleš a budeš vymýšlet nějaké kokotiny s univýhybkama, které stejně ke kvalitnímu zvuku nepovedou. A já vím shodou okolností o pěkném miniprojektíku s dvěma ARN116, což je takřka totéž jako ten tvůj vysněný ARN100, jen má kulatou přírubu, inverzní vrchlík a je po(b)litý lakem.
Ne vždy je však menší objem výsledné ozvučnice výhrou. Objem je velmi úzce spjatý s citlivostí na nízkých kmitočtech a s větším pracovním objemem je snazší nějakou tu citlivost získat. Když si člověk uvědomí že o 3dB citlivosti méně znamená potřebu dvojnásobného výkonu na straně zesilovače, tak je to k zamyšlení. Z hlediska TS parametrů ty ARN100 i 116 vychází do té tvé bedny v podstatě ideálně. Akorát už je jejich dostupnost dost omezená vzhledem k tomu že se už nevyrábí. Jedná se o doprodej.
Ten projekt ti nenalinkuju protože jsem se spletl. Měl jsem nějak zafixováno že šlo o ARN116 a on byl s většími ARN130.
O významu jednotlivých TS parametrů si můžeš počíst například zde:
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=15624
Za prvé ten projekt se dvěma ARN130 byl odladěn se dvěma kusy. Ty samozřejmě požadují určitý pracovní objem (17 litrů). Máš ho? Řekl bych že nikoliv.
Za druhé musel bys vyměnit celou čelní stěnu.
Za třetí jsem ti nabízel možnost projektu s jedním ARN4708 a DT-25N ale nechtěl si přestože má stejnou velikost a ten objem by mu stačil.
Ten program, myslel som si, že vie simulovať zostavu a pomôže mi v teoretickej rovine s konštrukciou výhybky.
S tou čelnou stenou to je problém z toho dôvodu, že nie je celistvá. Reprá sú osadené v drevených štvorcoch a tie sú prilepené o nejakú drevotriesku alebo čo to je. Niečo medzi drevom a papierom. Musel by som ich poodtŕhať a nechať si z dosky vyrobiť predok.
workhard píše:Jebni to už konečně z okna a kup si pořádný bedny
Cituji sebe z druhé strany tohoto vlákna