Tak jak se vám mrzne? (zamčeno, je léto)(unlock-mrzne)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

#106 Příspěvek od TAKJAN »

To používám, ale zas tak rychlý stroj nemám a jede to jak blesk.
Artaban001

#107 Příspěvek od Artaban001 »

Ten vír u toho Brestu je zajímavej
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Hubert_79 »

Ten vír u toho Brestu je zajímavej

Jsem ho hledal někde nad Běloruskem :lol:
Stránka je dobrá, deset let staré PC (pravda, Xeon & nVidia Quadro) do dává s prstem v nose.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
konosuke

#109 Příspěvek od konosuke »

mrzne v noci tak že zamrzl stolní volej v litrové petce na balkoně chráněném tepelným izolačním sklem tl 5mm (středa -18°C) dneska lepší výrazné oteplení přijde v neděli, prej
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Mysteri

#110 Příspěvek od Mysteri »

-4, od 13:00 miniatúrne padajúce kvapky, ktoré všetko obalili do ľadovej vrstvy. Teraz pri ceste z práce: jazda ku STOPKE na križovatke na hlavnú na jednotke, už 10m pred hranicou križovatky pribrzdenie, zbláznenie ABSka a následne brzdenie očami a pozorovanie premávky na hlavnej. Dopadlo to dobre, aj keď predok auta bol už cca pol metra na hlavnej. Uff 8O Našťastie, plazia sa všetci... Ešte že mám doma víno na odbúranie stresu, lebo dnes sa nebude dať ísť ani na pivo (jedine na korčuliach, ale v staršom veku sa už zlomeniny hoja dlhšie). :lol:
konosuke

#111 Příspěvek od konosuke »

Nejznámější česká meteoroložka Dagmar Honsová (1 000 000 vtipů) se (skoro nikdy) v odhadech, prognózach nemýlí asi jak děd - vševěd Véna Klaun Prvni o vývoji reálné mzdy a hodnoty koruny české...ne, víte, takového referenta podnikové ekonomiky bych hnal svinským krokem z fabriky až by si v poklusu natrhl varlata...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Celeron

#112 Příspěvek od Celeron »

konosuke píše:Nejznámější česká meteoroložka Dagmar Honsová (1 000 000 vtipů) se (skoro nikdy) v odhadech, prognózach nemýlí

Myslíš tu inženýrku z suchdolský hnojárny se specializací golfový trávníky? Ta je takovej meterolog jako já mozkovej chirurg. :lol: :lol: :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Hubert_79 »

Nejznámější česká meteoroložka Dagmar Honsová (1 000 000 vtipů) se (skoro nikdy) v odhadech, prognózach nemýlí

Odstup, zlý duchu diskusí na novinkách. Budeme té paní mýt pozadí i tady?
Jen tak mimochodem; tam si diskutující asi myslí, že předmětná paní věští předpovědi z kávové sedliny či čeho? Logika věci napovídá, že s prodlužující se dobou, na kterou se vydává odhad klesá i pravděpodobnost, že onen odhad vyjde.
Honsová je tam takový "Kalousek meteorologie".
Pikofarad

#114 Příspěvek od Pikofarad »

Vypadá to,že jim prognoza vyjde.Včera u nás ve 23hod -12,dnes -5.
kokun

#115 Příspěvek od kokun »

Tak u nás s podivem až takové mrazy nebyly, třeba jako v Čechách. (Tím nemyslím rovnou Jizerky, anebo Horskou Kvildu)
S podivem proto, že obvykle ve Štítné bývá hodně zima a přitom ta největší byla až včera, nějakých -16°C. Předtím to bývalo tak do -14-ti.
Dnes už byl do rána podstaně menší mráz (jen nějakých -7°C) - přes den se ještě více oteplilo a odpoledne začalo dokonce drobně pršet (anebo se jen srážela mlha v kapky vody).
To ovšem mělo za následek, že vznikla námraza. Po dopadu voda namrzala (na promrzlé zemi), že "se tvořilo zrcadlo" - navečer se kvůli tomu u nás stala i dopravní nehoda :cry:
Přílohy
DMULTI-B1STIT01.gif
Meteostanice ve Štítné nad Vláří
(52.99 KiB) Staženo 63 x
Honza - kokúň

#116 Příspěvek od KUBO »

Tak u nás po krásnom slnečnom dni teraz v noci -10°C a padá sneh. Už sa teším na ráno. Musím polovičku odviezť do práce.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od ZdenekHQ »

V sobotu mně "Rákosníček" v jakýmsi pořadu na ČT1 tvrdil, že je čas na přímej výsev bylinek ven do země. Zachránil to snad jen tím, že půda musí být prohřátá.

Po těch celodenních mrazech jsem chvilku přemýšlel, jestli se na starý kolena nezbláznila, jestli to není záznam, ale nic jsem nenašel. Pak jsem zjistil, že i na jiných stanicích se už vůbec netrápí s nápisem "repríza", takže tam vesele běží soutěže pod dohledem Přemka Podlahy atd.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
kokun

#118 Příspěvek od kokun »

Tak po "lednovém jaru" (v TV ukazovali kvetoucí třešně, sedmikrásky, ...) to pokračovalo i začátkem února, než přišla v jeho půli teprve pořádná zima. I když s minimem sněhu - skoro to byly jen "holomrazy". . .
Dnes jsem byl na chalupě mj. zkontrolovat záhon česneku. Nechal jsem si vedle posazeného podzimního (vysázený začátkem listopadu - "po dušičkách") místo na 2 řádky jarního.
Podzimní tam mám 2 druhy - z toho jeden už raší - semo-tamo je vidět už tak 1,5cm nad zemí (pokud je tedy vidět - na záhoně je ještě trochu sněhu, jen v malé vrstvě).
Vloni, touto dobou, jsem měl jarní už nasazený (vloni posledního února; předloni "až na MDŽ, tj. 8.3."). No a letos to vypadá, že ho budu sázet až tak příští týden, takže až někdy v půli března (škoda, že jsem ho nevysadil rovnou už v lednu).
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Hubert_79 »

U nás to vypadá teď takhle. Celou zimu nic a teď, na začátku meteorologického jara tohle...
Přílohy
zima.jpg
Zima v Praze
(108.88 KiB) Staženo 83 x
rnbw

#120 Příspěvek od rnbw »

U nas kvalitne snezilo, ale je teplo, tak sa to roztopilo :(
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“