Mizení spustitelných souborů ve win 8.1- VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
- maxijaroslav
-----
Pouštět si do systému takový "kalibry" jako KRD2024 považuju za masochismus a paranoiu.
- maxijaroslav
Snad se jednou podaří na ten problém přijít.
Ten počítač je v podstatě domácí hračka, není to pomůcka v zaměstnání (už dlouho jsem důchodce).
Ale kdyby měl někdo nějaký dobrý nápad, jak si s tím problémem poradit, byl bych moc rád.
Zatím jsem zkusil CCleaner - odstranil prý asi 800 MB nějakých souborů, ale žádná změna se neděje. Pokus o spuštění antiviru Avira vedl k tomu, že se uprostřed displeje objevil bílý obdélník s rotujícími černými body uprostřed a jinak se nic nedělo...
- maxijaroslav
To jsem měl vědět a stačilo se dohodnout, aby mi ho kolegové přivezli v den návštěvy Ampéru.maxijaroslav píše:...Ten počítač je v podstatě domácí hračka, není to pomůcka v zaměstnání...
Od dob Windows 7 se "dobře udělaný počítač" s komerčním O.S. instaluje na celou dobu životnosti jen jednou!ferdislav píše:...už mohl být nový disk s čistou instalací, stejně je potřeba to jednou za čas udělat...
A když něco lehne, obnova a dotažení do cílového stavu (i na nový disk) je snadná. Pokud jsou data držená na jiném oddíle (jak poznamenal masar).
CCleaner bych řekl je vhodný právě pro amatéry,ale nesmí tam nic přenastavit a používat jen ten a ne dva další, což platí i pro antivir atp.
Spousta lidí funguje tak, že dokud se jim PC úplně nezaseká,tak jedou,potom to někomu dají na opravu,ale naučit se základní věci kolem údržby a práce s ním to nee!
- maxijaroslav
OS je v pořádku, u tohoto nb HP je oddělena část HDD (uživatelsky v podstatě nepřístupná) jako záloha OS, takže při jakémkoli problému se automaticky opraví z této zálohy.
Tady jde výhradně o programy, které nejsu součástí základního OS a instaloval jsem je sám (v době, když byla jejich aktivace zdarma atd.) a navíc jen některé.
Původně jsem myslel, že se s tímto problémem už někdo setkal a zná jednoduché řešení...
Ale kdepak. Opravit OS z tohoto oddílu (WinRe) musí uživatel, tedy ty.maxijaroslav píše:...OS je v pořádku, u tohoto nb HP je oddělena část HDD (uživatelsky v podstatě nepřístupná) jako záloha OS, takže při jakémkoli problému se automaticky opraví z této zálohy...
A že je OS v pořádku ses dozvěděl odkud? K nápravě přece nedošlo a původce dosud neznáš.
Ale můj dojem z toho je, že za problémem skutečně nestojí OS, ale tebou nainstalované programy, jako jsou různé "čističe" (à la CCleaner) a antiviry (à la Kaspersky) a podobné nesmysly, které dokáží vážně poškodit nejen instalované aplikace, ale i OS samotný.
Náprava s jistým výsledkem je jen jedna: Přeinstalace OS. Pomocí oddílu WinRe je to snadná záležitost, která zdaleka nebude potřebovat tolik času, jako právě provedené opravy, které nic neopravily.
Předpokladem je jen provést zálohu/úklid disku a rozdělit ho na datový a sytémový oddíl. Ten pak lze snadno a hlavně rychle obnovovat bez zásahu do dat.
Jediný problém tak představují pouze nainstalované programy s licencemi (byť zdarma), k jejich instalaci musíš mít klíče/hesla. Jak obnovit MSD Collections jsi už vyřešil, další jsi nejmenoval, ale jistě jich nebude mnoho.
OS není v pořádku, je rozhašený těmi pochybnými utilitami a ano, řešení je jednoduché a jediné správné, reinstalace OS.maxijaroslav píše: OS je v pořádku...
Původně jsem myslel, že se s tímto problémem už někdo setkal a zná jednoduché řešení...
Ušetřil byste si opravdu hodně času, toto není věc, se kterou je zdravé se trápit tak dlouho.
- maxijaroslav