Zkušenosti s nákupy v LIDLu. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od forbidden »

Díky za vysvětlení, toto jsem neznal, ale asi zůstanu u svýho standardního postupu. Jsem rád, že si jakž takž umím nabrousit normální ostří vrtáku, tímto bych to leda asi zkur...
Artaban001

#137 Příspěvek od Artaban001 »

Zase můžu říct, že jsem se z Lídlu zrovna spálil tím WIFI/DAB rádiem SIRD 14-C3.
Že to na FM nebylo schopný naladit tady ani BEAT čistě, tak to bych tomu ještě odpustil, ale že se to dost často hryzlo takovým způsobem, že tomu pomohlo jen vypnutí toho vypínače, tak to mě už dost vadilo. Dálkový ovladač s tím komunikovat nechtěl dost často.
Nakonec jsem tu vyhrabal ten Medion Life MD 87267, co tenkrát prodával jeden obchod z kávou v bílým provedení a funguje o hodně líp.
Sice to nemá DAB - ty rádia jsou stejně i přes net - zato bluetooth se hodí, protože nemusím přepojovat repráky z toho Medionu na notebook.
weed_smoker

#138 Příspěvek od weed_smoker »

Ty šroubováky z LIDLa z tý nástěnný sady(červenočerný OWIM,velký a malý + bity s ručnim 6-hranem) ještě ujdou,po roce jsem urval jen 3.Ty bity Parkside jsou OK,za tu dobu,co je mam,tak jsem neurval ani jeden.Ale do vrtačky nejsou,kolega je má v práci a křížový už měnil skoro všecky.Taky se časem přetrhne ten vrtačkovej úchyt s magnetem,když se nastaví velkej moment.
sr71

#139 Příspěvek od sr71 »

sinclair píše:Tam, kde mají "černé" křížové šroubováky Narex vsazenou tu kalenou špičku a ploché jsou opravdu kalené

to chceš říct že např u těch narexů je ta černá špička z jiného kusu materiálu a je při výrobě nějak vsazená do toho dříku? jakým způsobem tam je vsazená?
rnbw

#140 Příspěvek od rnbw »

Neviem ako Narex, ale mam uz roky skrutkovace chrome-vanadium HI-TEC a su z jedneho kusu. Drzia uz roky casteho pouzivania, ziadne blato z potravin. Rovnako Pro's kit, co mam v robote - to je sice Cina, ale tiez roky bez problemov.
sinclair

#141 Příspěvek od sinclair »

sr71, až půjdeš okolo železářství, prohlídni si ten černý narexácký křížák.
Ano, chci říct, že ten jejich křížový šroubovák není z jednoho kusu stejného materiálu, na 100%.
U plochého si jistý nejsem dvěma úplně rozdílnými materiály - řekl bych, že celý to plochý provedení je z jednoho hodně dobrýho a špica je zakalená.
Černý, asi 7-8mm dlouhý, určitě kalený konec plochýho je furt i přes roky používání černý, to černý na plochý dělicí rovině plynule přechází do chromvanadu či co to je.
Nejsem si jistý, že tu nepatrnou dělicí drážku na křížáku můj prastarý foťák v makrorežimu postihne, ale zítra se o to pokusím.
p32

#142 Příspěvek od p32 »

Ano, ty konce jsou nacementované a zakalené. Kvůli šetření materiálu by mohly být konce i navařené (ne klasicky) a potom upravené.
ok1hga

#143 Příspěvek od ok1hga »

sr71 píše:to chceš říct že např u těch narexů je ta černá špička z jiného kusu materiálu a je při výrobě nějak vsazená do toho dříku? jakým způsobem tam je vsazená?

slyšel jsi už o frikčním svařování ??
sr71

#144 Příspěvek od sr71 »

slyšel, ale nevěděl jsem že se to používá při výrobě šroubováku s černými špičkami
elektrosvit

#145 Příspěvek od elektrosvit »

Dneska jsem byl v Hornbachu a při té příležitosti okouknul stojanovky. Za 2,2 litru měli Einhell. Základna je opravdu plechový výlisek, ale tvrzení, že se při zatlačení prohne o 4 mm, je nesmyslné. Zkoušel jsem různě tlačit i zabrat za horní část a ani se nehnula. Posuvný pracovní stolek byl z litiny. Nejlagricověji působil kryt řemenů z hnusného čínského plastu. Motor 500 W. Za 4,5 litru mají Promu. To je taky Čína, ale o poznání lepší. I základna byla z litiny, motor 450 W, max. průměr vrtáku 16 mm, kryt řemenů z plechu, celkově působila oproti Einhellu kvalitněji. Ani u jedné nebyl součástí svěráček.
Naposledy upravil(a) elektrosvit dne 22 úno 2018, 21:28, celkem upraveno 1 x.
p32

#146 Příspěvek od p32 »

No, to už bys chtěl asi fakt moc. :wink:
elektrosvit

#147 Příspěvek od elektrosvit »

Myslíš svěráček? :wink: Ten bych si případně dokoupil.
weed_smoker

#148 Příspěvek od weed_smoker »

Na ty Eridanoušovy dobroty dali jiný obrázky,aby nebyl zase průser s chybějícíma křížema.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Hubert_79 »

Na ty Eridanoušovy dobroty dali jiný obrázky,aby nebyl zase průser s chybějícíma křížema.

Přesně! Koukal jsem na to a komplet jiný obrázky.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
sr71

#150 Příspěvek od sr71 »

elektrosvit píše:Dneska jsem byl v Hornbachu a při té příležitosti okouknul stojanovky. Za 2,2 litru měli Einhell. Základna je opravdu plechový výlisek, ale tvrzení, že se při zatlačení prohne o 4 mm, je nesmyslné. Zkoušel jsem různě tlačit i zabrat za horní část a ani se nehnula.

několik let mám doma takovou tu klasickou čínskou stojanovku (i základnu mám litinovou), pokud budeš zkoušet tuhost jen nějakým tlakem rukou tak se to asi může jevit jako tuhé, ale stačí na odzkoušení upnout do sklíčidla třeba kus kulatiny, na posuvný stolek třeba položit prkýnko a přes ten převod posuvu vřetena zatlačit do stolku a hned uvidíš ten průhyb, neměřil jsem to ale myslím že 4mm to klidně může, možná se to nezdá ale přes ten převod lze vyvinout neskutečnou sílu,
další vůle u mé vrtačky je v tom, že ten válec vřetena, který vyjíždí z horního odlitku taky není moc napřesno a čím víc je vyjetý směrem dolů, tím větší má vůli do stran, projevuje se to např. tak že když nastavím doraz hloubky vrtání a dojedu na něj tak dalším tlakem na páku vřetena sklíčidlo viditelně uhne do strany (protože jedna strana se zastaví o dorazový šroub a druhá strana díky malé tuhosti popojede o kousek dál)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“