Napětová špička
Moderátor: Moderátoři
K těm filtračním kondům máš dráty dostatečně tlusté? Jednou jsem chtěl ušetřit a připájel jsem filtráky tenkými dráty, nedovedeš si představit, co to dělalo za psí kusy...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:A jaký věci se dějou, když od grécu nejdeš k místu odběru přímo přes filtrační kondíky ale zapojíš je celkem tlustým drátem na odbočku tvaru T ? Bylo málo místa a tak jsem to tak zapojil. No taky jsem se nestačil divit.
Ty jsi měl teda nápady.
Toto chování jsem viděl u LM723 v katalogovým zapojení, těsně po vypnutí napětí vyskočilo nad nastavenou hodnotu. U pevných stabilizítorů, i nastavitelných 317 ale nikdy.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
forbidden píše: Ty jsi měl teda nápady.![]()
No vidíš, a úplně stejně byl zapojenej zdrouj pro magnetický disky sálovýho počítače. Trafo 3F, vedle něj chladič se šesti modrejma 25A diodama ČKD a od diod jedno šestkový dvojlano k driveru vystavování suportu hlav a druhý šestkový dvojlano dlouhý cca 50 cm k dvěma elytům 32G/28V paralelně. Tahle relativně šílená kapacita se v případě výpadku napájení poslala přes obrácenej stykač přímo na vinutí lineárního motoru, který dokud se disk ještě točil setrvačností vyrval suport z hlavičkama z magnetickýho disku aby si nesedly. Chodilo to naprosto spolehlivě.
Tady byly elyty na odbočce 50 cm. Já měl odbočku k elytům dlouhou jen asi 10 cm a děly se zajímavý věci.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!