Auto po technické v "perfektním" stavu..
Moderátor: Moderátoři
Holt ten zlomek lidí co má "nová" má jiný pohled i starosti . A právě zásadně mají jiní pohled i technici na STK , když přijede někdo se starou šunkou . Mně se nestane , že bych udělal nehodu z důvodu rychlosti a výše uvedených závad . A nejezdím ty tisíce km , ale jen pár km k doktorům a zpět . Ale sakra , že se ty vzdálenosti k doktorům rok co rok prodlužují . No co jsem si vyzvonil , si nyní vyžeru .
Třetího Swifta máme teprve 9 let a něco, na STK bez připomínek, čtvrtého mám dva roky, zatím se mě STK netýká.
A, pokud jde o nehody způsobené technickou závadou, tak většina jich nakonec technickou závadou způsobená není, jen ji viník uplatňoval (obvykle neúspěšně, takže zaplatil i za expertízu), a pár jich ročně je, kde to skutečně bylo technickou závadou, ale, jestli to neuškodilo nikomu ani ničemu, většinou se to nikde radši nehlásí, protože o tom technickém stavu vozidla musel majitel vědět. I bez STK.
Prostě - ne, že by nebyly, ale není o tom záznam.
Ale ano, šlo by to položit i jinak. Pokud s tím jedeš, zodpovídáš za to. Stav si zjisti, nebo nech zjistit, to je na tobě.
Jenže spousta lidí řídí auta jiných vlastníků a tam už to tak jednoduché není.
Viz třeba nehoda trajfu se šalinou v Brně na Křenové:
https://www.dicr.cz/files/uploads/Zprav ... 190401.pdf
P.S.: aby bylo jasno - verdikt byl takový, že nikdo vlastně za nic nemohl.
Nikdo nebyl obžalován, popotahován, nařčen...[/code]
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...