Modem se sim kartou a konektorem pro sítový kabel

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Pouzivame ich k PC kasam na miestach, kde nie je dostupny kabel (DSL alebo nieco ine). Funguje.

Kto sa chce hrat, tak sa tam da dat OpenWrt. Podarilo sa mi na tom rozchodit aj nieco ako half-bridge, tzn. dostat verejnu IP adresu od operatora (musi byt zaplatena) na server za routerom, bez NATu. Chcem z toho urobit zalozne pripojenie, ale zatial som nemal cas to dokoncit.
nonius

#17 Příspěvek od nonius »

Díky za odpověď. Musím se rozhodnout do neděle a objednat ještě několik věcí.
nonius

#18 Příspěvek od nonius »

Ještě dva dotazy. Umí ten Strong přijímat SMS? Je k tomu modemu nějaký podrobnější návod? Našel jsem pouze stručnou příručku a videa.

Všimli jste někdy u těch LTE modemů, že by to spotřebovávalo data, i když k nim není nic připojeného, pouze jsou zapnuté. Některé lidé si na to stěžují. Uvádějí 5 až 20MB za den.
Eleman

#19 Příspěvek od Eleman »

Ano, ten Strong umí příjímat SMS.
Podrobný návod asi není (nechce se mi hledat), ale menu je natolik intuitivní, že není návod třeba.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
nonius

#20 Příspěvek od nonius »

Díky za odpověď.
Když není podrobný návod, tak to nevadí. Nastavit to dokážu i bez návodu, ale není to pro mne. Snad do toho nebude muset někdo jiný zasahovat.
Je dobře, že to umí SMS. Někde psali, že to neumí, někde psali, že to umí. Našel jsem video od nějakého Itala a ten má v komentářích, že to SMS neumí.
nonius

#21 Příspěvek od nonius »

Díky za pomoc. Nakonec jsem objednal Tp-link tl-mr150, mělo by to být podobné jako tl-mr6400. Ten Strong jsem nakonec nevybral, protože si nejsme jistý, jestli by to umělo přijímat SMS. Vypadá to, že některé verze to umí, některé to neumí, asi podle FW.
Eleman

#22 Příspěvek od Eleman »

Když mi nevěříš...
Jo a start jsem dneska zkoušel - do 30s
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
p32

#23 Příspěvek od p32 »

nonius píše:Ten Strong jsem nakonec nevybral, protože si nejsme jistý, jestli by to umělo přijímat SMS.
To neumí ani TP-Link, je to věc jen samotné SIM karty.
nonius

#24 Příspěvek od nonius »

Eleman:
Já vám věřím víc než výrobci nebo prodejcům. Žádný český prodejce neuvádí, že to umí. Někteří zahraniční prodejci uvádějí, že to umí, někteří uvádí, že to neumí. Je možné, že existuje více verzí. Ve tři roky starém letáku to je uvedené, ale mohlo se to změnou FW změnit. Strong nikde nemá ke stažení FW. Podrobný návod také nemá a našel jsem video od nějakého Itala, staré 1 rok a pod ním má několikrát napsáno, že to neumí přijímat SMS.

p32:
Jak jste na to přišel, že to neumí. V návodu je uvedené, že to umí zobrazit přijaté SMS a ve videu na youtube ten člověk ukazuje přijaté SMS. Modemy od jiných výrobců, které mám, to umějí. Nebo nechápu vaší odpověď.
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

p32 pise nezmysly, ako obvykle.
p32

#26 Příspěvek od p32 »

nonius píše:Jak jste na to přišel, že to neumí. V návodu je uvedené, že to umí zobrazit přijaté SMS a ...
Takže asi neumí přijímat, ale jen zobrazovat. Ano, i to je výhoda, protože u některých routerů to tedy není v softwaru, ale asi proto, že to není třeba jak u telefonu. Nebo která část routru podle tebe přijímá SMS?

Jasně, takový rnbw vytáhne SIMku a přijímá routrem všechny esemesky. :lol:
Podle něho jsou tedy SIMky i v telefonech zbytečné.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Co za picoviny zase trepes?

SMS prijima GSM modul v routeri. Samozrejme, ze na to potrebuje SIM kartu.
p32

#28 Příspěvek od p32 »

rnbw píše:Co za picoviny zase trepes?

SMS prijima GSM modul v routeri. Samozrejme, ze na to potrebuje SIM kartu.
No, tak vidíš, jaký jsi vocas. Ale když napíšu, že to bez ní nejde, tak trepu picoviny? :roll:
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Neskutocny trolling...
DedVseved

#30 Příspěvek od DedVseved »

p32 píše:To neumí ani TP-Link, je to věc jen samotné SIM karty.
p32 píše:Ale když napíšu, že to bez ní nejde, tak trepu picoviny? :roll:
Tys nenapsal, že to bez ní nejde, ale že to TP-Link neumí!
Každý pochopí, že SIM zprostředkuje pouze službu a TP-Link SMS přijímat umí viz. screenshot, ale ty to opět převrátíš, jak je tvým zvykem kovaného sovětského demagoga.
Přílohy
tp-link_sms.png
tp-link_sms.png
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“