Habesan píše:Jaké jsou tvé finanční možnosti?Ian píše:bez osciloskopu su nahraný.
Pokud se ti nepodaří v dohledné době opravit ten Cossor, co jsi o něm psal v září, tak si pořiď nějaký jiný, provozuschopný.
Cossor je ve frontě, závada vypadá složitější, tak jsem jej zatím odložil. Ale silně přemýšlím, že bych pořídil i nějaký jiný stroj, finanční možnosti by byly. Spíš řeším, že to momentálně není kde dát, nemám vytápěnou místnost a pracovnu mám 2x2m, což je tak akorát na počítač
Aktualizace stavu světla, pokud to někomu pomůže.
V příloze ještě schéma LED driveru, jsou tam dva, každý ovládá jedno LED pole (bílá, teple bílá). Po zapnutí elektroniky dává modul DO signál jen do jednoho driveru (pin DIM), takže svítí, ale svit kolísal. Druhý driver nemá signál, takže není zapnutý. Vypůjčil jsem si signál z DO a zavedl i do druhého driveru - svítí a funguje normálně. Zkusmo jsem prohodil i LED pole, ale kolísání svitu a pískání se děje na prvním driveru pořád, druhý driver přitom pracuje normálně. Z toho jsem vydedukoval že závada je v driveru č. 1. Podezření padlo na výstupní elektrolyty, ale ty jsou relativně OK (ESR sice už na hraně), výměna nepomohla. Dále ten malý elektrolyt 2.2uF - na prvním driveru kaput (ESR i kapacita), na druhém už také nakřáplý (kapacita ok, ESR v háji). Vyměnil jsem oba. Teď jedou oba drivery v pořádku (svit nekolísá, nic nepíská). Takže závada kupodivu jen ten malý elektrolyt.
Dál jsem zkoumal možnost stmívání - v datasheetu píšou PWM/analog DIM. Odměřeno 2.5V na 2. pinu. Spočítal jsem si a udělal R můstek z odporu/potenciometru. Vypadá to, že funguje i analogové stmívání v nějakém rozsahu - při 0V je vypnuto, od cca 0,6V se rozsvěcuje, ale svit LED kolísá. Od 0,7-2,5V svítí stejnoměrně a svit se plynule zvyšuje. Pro moje potřeby bude stačit.
DO ke světlu nemám, takže buď si svit nastavím fixně (potenciometr), nebo dodělám DO třeba na bázi arduina.
LED pole jsou na sklolaminát deskách (něco jako tenký PS) a přimontované na kovovém těle. Nechal jsem jedno pole svítit na maximum asi 5 min a LED nebyly ani teplé. Zřejmě je to nastaveno tak, aby se to bodově moc nezahřívalo a výkon tam je prostě nahnaný počtem LED (jedno pole = cca 80 LED).