Pračka Whirlpool AWE 8725 chyba F5
Moderátor: Moderátoři
Když nastavím praní na 60 a víc, tak se praní přeruší a vypne, aniž by vyhodila nějakou chybu. Dá se z tohoto chování něco vydedukovat?
Novější elektronika Whirlpool chybu relé hlásí jako F:12 a již jsem se s tím několikrát setkal. Ale jestli tuto chybu registruje i tato starší elektronika, to nevím. Nejjednodušší ale je měřit napětí na topném tělese. Pračky vesměs začínají hřát až po nějaké době a pokud bude napětí na topném tělese hned od začátku cyklu, resp. při máchání mohlo by to naznačovat chybu relé topení, jak píše BU 2520.
Program cca na dvě hodiny a po půl hodině žena huláká z koupelny, že se ten starej krám právě vypnul. Prej bylo slyšet chvíli jako "žhavení" a pak to vyplo. Za boha jsem z ní nevytlouk, jak takový žhavení zní.
Vzal jsem teploměr (měl jsem ho nachystanej, takže cca 30 vteřin po vypnutí) a uprostřed prádla bylo cca 65 stupňů. Voda ukazovala cca 60 stupňů. Bylo jí v bubnu max deset centimetrů. A v žádným případě se z pračky nehulilo, tak nevím, co to bylo minulé zase za móres.
Ta havarijní ochrana vychází zase z čidla teploty, který vyhodnocuje elektronika, nebo je to nějakej nezávislej okruh?
Furt mi přijde, že má holka prostě guláš ve vyhodnocování teploty. Ač jsem na hodnotách čidla, měřeno až na plošňáku, nikdy nic mimo předepsaný hodnoty nenaměřil.