Platforma na generování SMS z internetu

Raspberry, Arduino, Mini-PC a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MiloPS3

#16 Příspěvek od MiloPS3 »

jak uz bylo zmineno, operatori takovou funkci nabizeji, u tmobile se to musi aktivovat a nastavit pravidlo v emailu, sice je tam omezeni asi na 100 zprav za den, pouzivam funguje ...

https://www.t-mobile.cz/podpora/technic ... ail-do-sms
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

JirkaZ píše:Jako obvykle nepíšeš, zda se jedná o hračku, nebo o "mission critical" zařízení, či něco mezi tím.

No přivolávač na krk či do kapsy až se zase příbuzná zasekne ve sklepě či vytvoří jinou příhodu. Takže něco mrňavýho na baterku co stále čeká v deep sleep na tlačítko pak vyšle zprávu (v podstatě kamkoliv) tam to přežvejká do SMS a pošle. Něco takovýho jako ten odkaz na Trubce, co jsem dával.
Ty Thalesácký Cinteriony nejsou až tak drahý, otázka je, jestli s tím dokážu hnout. A LGA provedení taky není na bastlení ideál.
Obávám se, že jsem zase něco slíbil a asi to jen tak levou zadní nezvládnu. :oops:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

A co SIM800L a k tomu jednoduchy program? Stlacenim tlacidla sa zapne, posle SMS a vypne.
Valdano

#19 Příspěvek od Valdano »

Různá hotová řešení v podobě ať už SOS tlačítka pro seniory nebo různé chytré náramky apod. existují. Některá umí přijmout hovor a zatelefonovat, umí detekovat pád, mají měření tepu, umí posílat SMS a tam kde je dostupný signál GPS poskytují i pozici, mohou být napojena na výjezdovou službu, existují v různých provedeních na ruku, na krk i do kapsy. Na ovládání nejsou složitá. Běžně fungují na jedno stisknutí. Mohou být napojena na Wifi tj. stačí různé hůře dostupné prostory pokrýt signálem Wifi a SOS tlačítko nebo chytrý náramek, který bude mít senior stále u sebe se pak už postará o přivolání pomoci v případě potřeby.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 18 led 2024, 20:00, celkem upraveno 1 x.
JirkaZ

#20 Příspěvek od JirkaZ »

Celeron: ale na tohle přece existují hotová zařízení, podívej se třeba sem.

Kromě toho si myslím, že nějaký co nejmenší a nejobyčejnější mobil by taky šel použít.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:A co SIM800L a k tomu jednoduchy program? Stlacenim tlacidla sa zapne, posle SMS a vypne.

Tak ten je taky jen již nefunkční 3G a brzo nefunkční 2G.
Jirka

Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

JirkaZ píše:Celeron: ale na tohle přece existují hotová zařízení, podívej se třeba sem.

Jsme na bastlírně. Nebyls to nedávno zrovna Ty, co jsi tu při nabídce komerce tímhle argumentoval? :)
Navíc chtěl jsem prvoplánově udělat vícekanál pro jiný účel a ten Panic Button jsem chtěl použít jako inspirační základ a při tom ho později udělat jako vedlejší produkt jednokanál pro tu mojí přibuznou.
No a taky jsem myslel, že se něco novýho naučím. Jako třeba co jsem dělal nyní, server a klient pro vzdálený sledování teplot, pochybuju, že něco podobnýho s požadavky, co jsem měl, někdo vyrábí. Jo možná tak HW ale SW bych si stejně musel napsat sám.
Jirka

Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Tak aby jsme se k něčemu na závěr dopracovali. Existuje něco podobnýho pro Android jako je IFTTT pro Ajfouny?
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Miniaturní počítače (Arduino, Raspberry a další)“