Napínanie drôtu
Moderátor: Moderátoři
Nezrušili, pořád to ve fyzice je. Že si to haranti nepamatujou, to je už jiná věcCeleron píše:Ptal jsem se synovce, jestli na devítce měli ve silozpytu jednoduchý stroje a vzpoměl si jen na nakloněnou rovinu. Že by taky tyhle základní věci zrušili podobně jako Ohma, Kirchhoffa, Newtona a jinejch, dnes "nepotřebnejch" zákonů?
Ale argument minimálnej rozťažnosti asi už rozhodol, ako som písal: poplastované plotovky, a napevno. Ozaj, aký je drôt vnútri: pozink, či iný
Ešte by ma zaujímalo: pozink si zachováva svoj návinový tvar. Pred použitím sa údajne vyrovnáva nejakou vyrovnávačkou, lebo inak sa nedá došponovať... Na nete sa mi to nepodailo nájsť, ako to vyzerá
Zaujímalo by ma ešte, ako zabetónovať navarené šikmé vnútorné vzpery krajných stĺpikov vinohradu. Pokiaľ mám stĺpik (čierna rúra 48mm) v nezámrznej metrovej hĺbke, vzpera bude pod zemou dlhá cez meter.
Šikmé diery sa predpokladám nekopú, predpokladám že ani dlhá ryha pre tvar šikmej vzpery sa nekope a betónom celá nezalieva...
Bolo by v poriadku zaliať dole v nezámrznej hĺbke iba spodok vzpery, teda urobiť na nej akúsi pätku, napríklad 30x30x30 cm, a zbytok zasypať, udusať, zemou? Nepodľahla by pod zemou rúra hrdzi, byť aj nafarbená Alkytonom, podstatne skôr než v betóne?
- serviceman