Jaký olej to VW Touran?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Byla to první snaha o co nejpřesnější vstřikování nafty s opravdu stálým vysokým vstřikovacím tlakem. Na rozdíl od rotačního i lineárního pístkovýho vstřikovacího čerpadla to mělo za úkol umožnit individualizaci vstřiků podle snímačů pro každej válec extra. Nikoho z tvůrců nenapadlo, že tvrdě a strmě pracující vstřiky budou mít za následek taky jeden z nejhůř mlátících způsobů chodu dehťáku ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sandal

#17 Příspěvek od Sandal »

Já jsem s PD spokojenej. Koupil jsem ho v 237000, a dorazil ho do viz foto :) Stále v provozu.
Přílohy
Golf_IV.jpg
Golf_IV.jpg
rezis

#18 Příspěvek od rezis »

EKKAR: jenže v době kdy už po světě lítaly Alfy JTD s CR a mnohem uživatelsky příjemnější projevem, i když bez WOW efektu.
Sandal: Neříkám, že to nejezdí, jen prostě za mě v té době snaha jít za každou cenu svou cestou o které museli vědět, že je slepá
Internet - metla lidstva
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Jazdi, nezerie. Ale ten hluk a smrad...
rezis

#20 Příspěvek od rezis »

Tak olej vyměněn. Musím říct, že místo kde je olejový filtr a jak se z něj dostává zbytkový olej by jeden nevymyslel. To opravdu musí být celý tým velmi vzdělaných lidí kteří nikdy nebyli v dílně.

Filtr je ve přední části směrem dolů. Až sem v pořádku. Jenže pod ním jde hadice k chladiči. Ta se dá uhnout a další kabelový svazek, ten je třeba vycvakat z držáčků. Pak je tam vypouštěcí šroub oleje z filtru. Tedy vkroutím ho jenže mi tam skočil zpátky na původní pozici ten kabel... no dílo.
Internet - metla lidstva
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

rezis píše:EKKAR: jenže v době kdy už po světě lítaly Alfy JTD s CR a mnohem uživatelsky příjemnější projevem, i když bez WOW efektu.
Sandal: Neříkám, že to nejezdí, jen prostě za mě v té době snaha jít za každou cenu svou cestou o které museli vědět, že je slepá
Jenomže ten "rail" není taky moc samospasitelnej - rozhodně nesblafne jen tak nějakou naftu, ale chce ji mít opravdu kvalitní a rozhodně se do něj nedá nalejt "řepkáč" jako do starý bóšiho rotačky. A co hůř, jak vznětovej, tak zážehovej rail produkujou vysokej podíl mikrosazovejch částic, mnohem vyšší, než systémy pracující s řádově i dvouřádově nižšíma tlakama, protože odpar a hoření tak malejch kapiček obzvlášť v případě nafty už neprobíhají podle dosavad běžnejch charakteristik a zůstává velkej podíl nespálenýho uhlíku v doslova molekulárních měřítkách.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“