Sbírka návodů ze 60.-80. let ke skenování a darování

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
eleferner

#16 Příspěvek od eleferner »

Mam jeste jeden dotaz. V te kupe navodu bylo pohozene schema nejakeho 100 W elektronkoveho zesilovace, ale nevim jakeho. Schema je velmi podobne koncovemu stupni Music 130 (AZK 360), ktery jsem naskenoval pred rokem, ale vstup jde primo z DIN konektoru. Nevite co to je?
Přílohy
Nezname schema zesilovace.pdf
(121.6 KiB) Staženo 50 x
barnodaj

#17 Příspěvek od barnodaj »

AZK160 (MONO130)
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

eleferner píše:...Uz asi pred mesicem jsem naskenoval rocenku AR 1973, ale mam hnusny obal. Miroja mi poslal jen celni stranku, ale ted nekomunikuje, pry prestavuje barak nebo co. Ja potrebuji i zadni stranku. Pokud ji nekdo mate hezkou, tak mi obe naskenujte. Idealne do JPG ve vysoke kvalite (>90%), stejne je budu orezavat na format mych skenu.
EKKAR píše:Na tu Konstrukčku se ti podívám večer doma.
Tak bohužel mám až ročenku 1974, starší se mi ještě do ruky nedostala.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
xy1

#19 Příspěvek od xy1 »

eleferner píše: Takze mam dotazy:

1. Kdo vyrabel ANP 401 URAN a ze ktereho roku by mohl byt ten rumunsky navod? Na Radiomuseu je 1966–1969.

3. Kdo vyrabel milivoltmetr BM 210 a ze ktereho roku by mohl byt jeho anglicky navod? Na Radiomuseu je 1960 s otaznikem, ale IMO bude starsi.

4. Ten korekcni predzesilovac z meho predchoziho prispevku nikdo nezna?
Magnetofon URAN dělala Tesla Liberec ; ty roky odpovídají. Při té příležitosti si vzpomínám na kolegu z radioklubu, který byl pověřen opravou tohoto stroje a po delším zápase s ním vyjádřil svoje znechucení tím, že na eloxovaný štítek vyškrábal před název toho magnetofonu výrazné a nepřehlédnutelné písmeno "Č".

Měřící přístroje s označením "BM ..." dělala Tesla Brno.

Zmíněný korekční předzesilovač nebyl žádným výrobkem ; ta dokumentace je jedním z nemnoha pokusů Tesly o vydávání aplikačních materiálů (v tomto případě se ta aplikace měla týkat tranzistorů KC50x).
eleferner

#20 Příspěvek od eleferner »

Dokoncil jsem skenovani vseho, co chce Hejnicek a soucasne jeste nebylo online. Odkazy jsem doplnil do druheho prispevku. Nejzajimavejsi je asi servisni navod k Monomix 7+Mono 130, ktery je sice na radiohistoria.sk, ale majitel pry prestal komunikovat. Taky BK124, ktery byl na Tani nekompletni a v otresne kvalite. U toho URANu jsou zase vykresy vnitrniho usporadani apod., to jsem jinde nenasel.
eleferner

#21 Příspěvek od eleferner »

Aktualizoval jsem Excelovskou tabulku v prvnim prispevku, barevne jsem v ni oznacil navody, ktere jsem nekomu poslal apod.

Taky jsem naskenoval par navodu pro obskurni pristroje mene znamych vyrobcu, ktere mne necim zaujaly a soucasne jeste nebyly online. Odkazy jsem pridal do druheho prispevku.
eleferner

#22 Příspěvek od eleferner »

Pridal jsem nejake vychodonemecke poklady, je tam i mikrovoltmetr Typ 4011, ktery pro mne vycistil lubos1961 v tomto threadu (jeste jednou diky!). Vycistene stranky jsem pouzil pro OCR, ale na popud uzivatele martinkopp jsem pro jistotu jsem na konec dokumentu pripojil i silne zkomprimovane barevne skeny, kdyby se pri cisteni nahodou neco ztratilo.

Nicmene pro zdejsi osazenstvo asi bude nejvice relevantni nemecky navod k plotru Aritma Colorgraf 0512. Kdyztak nekdo jeho odkazy hodte do prislusneho vlakna na OldComp.cz, ja tam nemam registraci.
eleferner

#23 Příspěvek od eleferner »

Dalsi update, tentokrat smes z vychodu i zapadu. Milivoltmetr V-615 se sice uz online najit dal, ale jen v polstine a misty totalne necitelny. Jako rychlovku jsem pridal propagacni brozurku k Tesla AZG 981, tu jsem online nikde nevidel.
mirku

#24 Příspěvek od mirku »

EKKAR píše: ... tak bohužel mám až ročenku 1974, starší se mi ještě do ruky nedostala ...
tak na tu z roku 1973 jsem zvědavý, nikde o ní není ani zmínka
eleferner

#25 Příspěvek od eleferner »

Vypada takto:

https://antikvariat-brno.cz/kniha/61811 ... o-19731973

Vazne ji nikdo jiny nemate, abyste mi naskenovali obal? Miroja uz tu nebyl 3 tydny...
Sendyx

#26 Příspěvek od Sendyx »

Eleferner díky, děláš moc užitečnou práci. Od některých přístrojů, třeba od těch Systron Donner dokumentace existují jen sporadicky.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
eleferner

#27 Příspěvek od eleferner »

Diky. Po pravde uz se blizim konci - zbyvajici pristroje mne bud nicim nezaujaly nebo uz jsou dostupne online.

Zrovna od Systronu je Tane asi 20 pristroju. Spis mne prekvapily ty vychodonemecke poklady, o nekterych neni nikde ani carka. Cekal bych, ze nemcouri budou na svoji technickou historii hrdejsi. No, evidentne jsem se zmylil. I ten nemcour, kteremu jsem nabidnul za postovne AKG katalog z roku 1968 se ted krouti jak had, ze by to stalo 200 Kc... :-/
Sendyx

#28 Příspěvek od Sendyx »

AKG jsou/byli Rakušáci :) .

Spoustu nesehnatelných Robotron/RFT dokumentů nabízel nějaký penzista z Berlína za poplatek, bohužel už je to pasé. Snad to aspoň skončilo v nějakém muzeu...
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
eleferner

#29 Příspěvek od eleferner »

Dalsi drobna aktualizace Excel tabulky.

S tim AKG katalogem jsem nakonec hodil rucnik do ringu. Obvolal a obepsal jsem asi 30 kniharstvi a planografii apod. po cele republice, ale vetsinou ani nevedeli, ze takova nestandardni roztec krouzkove vazby existovala. Nejbliz jsem byl ve firme BOBO BLOK ve Voračicích, tam presne vedeli co to je, ale pred par lety uz ty stroje taky vyhodili. Zkousel jsem ten katalog skenovat svazany, ale mel jsem strach, ze krouzky poskrabou sklo skeneru. A stejne to u nich nechavalo hnusne stiny, papir zkratka nedolehnul.

Ale kdyz uz jsem po tech plnografiich chodil, tak jsem alespon naskenoval velkoformatovy reklamni letak AKG z roku 1968, odkazy jsou ve druhem prispevku. Mimochodem, ten dedula a zenska z prvni strany letaku jsou nejaci predstavitele AKG nebo rakousti herci? Nebo to jsou jen nahodne figury, aby pasovaly do toho komiksu na druhe strane?

Jako bokovku jsem taky pridal navod pro elektrickou vyhrivaci botu od OPP Breclav z roku 1981, kterou jsem nahodou doma nasel.
Naposledy upravil(a) eleferner dne 16 lis 2024, 16:38, celkem upraveno 1 x.
Hill
Administrátor

#30 Příspěvek od Hill »

Sendyx píše:Spoustu nesehnatelných Robotron/RFT dokumentů nabízel nějaký penzista z Berlína za poplatek, bohužel už je to pasé. Snad to aspoň skončilo v nějakém muzeu...
Velkou sbírku dokumentací hlavně od RFT a Robotronu nashromáždili Klaus na ostrově Usedom a Volker v Berlíně a byly ke stažení na raupenhaus.de , jenže na ně vlítli právníci časopisu Funkamateur, že odkoupili duševní vlastnictví na DDR elektroniku, ať jim data předá a na svých stránkách odstraní, nebo aˇsi je odkoupí sám, jinak že to budou řešit soudně. Jenže z dobrovolných příspěvků sešlých za celou dobu by na to dohromady nesložil, i předtím na provoz stránek doplácel.
A že budou noty postupně zveřejňovat na stránkách gfgf.org
Ani Klaus, ani jiní, nechápou, jak se s autory a dosavadními držiteli práv spojili, když někdo byl soukromník, někdo VEB, tedy národní podnik; ale Němci, a to i ti východní, měli vždy, přinejmenším ještě celkem nedávno, ve všem takový pořádek a přesnou evidenci, že to vyloučené není.
Co jsme ale nečekali, že to slíbené postupné zveřejňování půjde tak pomalu, jednak se v tom blbě hledá, jednak tam dodnes zdaleka není vše. Náš optimismus, že se brzy k těm dokumentacím znovu dostaneme, dostává na zadel dodnes.
Klaus mi v mailu 14.10.2011 mimo jiné píše:Hallo Jarda.,.
doch der Funkamateur hat mir auch solche Post gesendet. Da er noch Rechteinhaber ist hatte er „Recht“. Ich musste Blechen. Da mir das dann zu teuer wurde. Soviel Geld habe ich in allen Jahren nicht durch Spenden bekommen, habe ich die Seite eingestellt. Sämtliche Unterlagen gingen an www.gfgf.org . Dort werden sie nach und nach alle wieder Online gestellt…
Also nichts für Ungut.
Viele Grüße aus Deutschland
Klaus
Prostě to je to, o čem píšu výše. Došlo k tomu ve stejné době, kdy po nás řetězec chtěl předat jméno domény elektroworld.info a Alovka už neměl chuť zkoušet trpělivost jejich právníků.

Každopádně díky vám všem za tu práci a čas při záchraně čehokoli, co někomu může udělat radost, ale už na tom nezbohatne.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“