Už jsi provedl tu diagnostiku?
Dell optilex 780 nič nezobrazí,svieti led 3,4 ani nepípá.
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
- tiktak1953
--------------------
Ta hlaska ze baterka je slaba je aj na tom videu,je to iba FRAZA podla mna,a nezodpoveda to skutocnemu stavu baterky tohoktoreho pocitaca!
Inac pri funkcnom PC a slabej baterky vyziada software po zapnuti PC stlacit F1.
---------------------------
masar win 10 som mal uz od vcera,lenze stale ziadalo na zaciatku stlacit F1.To ma sralo.baterka bola OK.Na nete bolo pisane tiez ,ze ten error 2000-0146 ze to robi aj VGA kabel a beterka
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
- tiktak1953
...
Najprv sa kontroluje zdroj, kondíky v ňom. Potom kondíky na doske. Ak sú dobré, ide sa ďalej.
Po výmene CMOS batérie je slušné vliezť do BIOSu a nastaviť defaultné hodnoty, a samozrejme dátum a čas.
A ako druhé je dobré spustiť test pamäti, či už MemTest, GoldMemory, alebo nejaký iný, skoro každé LiveCD s Linuxom ho má. Ušetrí sa tým kopa času zbytočného inštalovania O.S. a riešenia nezmyselných problémov. Test pamäte čo robí BIOS pri zapnutí počítača je k ničomu, tam to "OK" fakt nič neznamená. A až test pamäte prejde dva krát v poriadku (PASS: 2), potom sa môže prejsť na inštaláciu O.S.
- tiktak1953
------------------------------
Ja skusam bat.do pc led ziarovkov,podla svitu viem ci je OK.Teraz som meral digimerakom presnym pre vasu zvedavost.rnbw ma to urcite odskusane.Podla mna pri 2V by to malo este zvladnut.
- tiktak1953
stale sa to po zapnuti opakuje ako pretym.
------------------------
aj cas bol nastaveny bez netu rucne,prepnuty po pripojeni na net na automat! Novy HDD a instal by tomu pomohol,na low bat.neverím!!Na doske zo strany suc som zatial nemeral bat.+bat je z vrchu a - by musel pripolzit hocikde na zem? Na slaby kontakt bat.neve!!!!Na pripadny prehnity v doske nic nehovorim,tedy ne-vy-lu-čujem,aj tak neverim.
- tiktak1953