Společný nulák pro dva fázové okruhy.
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
vůbec nechápu, co chce, jako že místo společnýho nulovýho můstku bude mít každej vokruh vlastní můstek? a ten můstek pro ten okruh, na kterým budou typicky 1-3 vodiče, bude připojenej vodkud, že by, hmmm, ze společnýho nulovýho můstku kde bude přívodní vodič?Hill píše:Hlavně se nesnaž točit na tom, že každý okruh musí mít vlastní nulovou svorkovnici. Ransom to napsal správně - nedělá se to a nemělo by to ani smysl.
viděl sem zajímavou věc, zdvojený můstky (prostě dvě lišty nad sebou a všecky vodiče sou voholený víc a připojený současně na voba můstky); todle jednak umožňuje zdvojnásobit proud můstku v celé jeho délce, druhak to pak dělá redundanci právě pro případ, že nekde neco bude volný
tak pokud je nekdo vůl a nedotahuje to, případně se jedná o choulostivý provozy s drahejma cajkama apod., nech se inspiruje
S odstupem jsem se podíval na oba zničené spotřebiče.
Kávovar šel do sběrného dvora. Byl tam vyhořelý celý měnič.
Dnes jsem rozebral tu mikrovlnku Elektrolux EMS4253TEX. Tu mikrovlnku zachránil varistor na vstupu karty elektroniku. Přepětím prorazil a vzal do nebe také proužky tišťáků v jeho přívodu. Ty spoje se zachovaly jako pojistka, doslova se vypařily. Ještě jsem vyměnil jednu diodu usměrňovače. Ten zkrat nějak upálil její nožku, ale diody to přežila.
Po výměně těch dvou součástek a přemostění spálených spojů jsem elektroniku připojil na síť přes žárovku 230 V/15 W. Displej elektroniky normálně naběhl.
Po smontování mikrovlnka funguje.