Opravdu? To slyším poprvé. Určitě jsem mnoho věcí z plexiskla lihem čistil, ale nic takového jsem nikdy nepozoroval.Milan_F píše:Opravdový plexisklo (PMMA) se lihem nečistí. Popraská.ok1hga píše:...čistit jen čistým lihem, nebo jestě lépe technickým isopropyl-alkoholem (IPA).![]()
![]()
Vylestenie ´´sklicka´´ displaya na veži
Moderátor: Moderátoři
Nebol to síce "priehľadný kus na veži", ale len kus plexi doškrabaný až moc.. ako by ho niekto šmirgľom prebehol... prilepil som si ho o podložku obojstrannou lep. páskou a s novým plstenným kotúčom som ho pri malých otáčkach "vyskúšal" zaleštíť za použitia prípravku na leštenie farby karosérie auta ...žiadny predražený - extra nano technologický... čo bolo po ruke.. Výsledok bol viac, ako uspokojúci !
Ani zalievací akryl nikto neleští vysokoobrátkovou leštičkou - tiež to chce čas... a preto sú ich výrobky tak drahé...
- martinkopp
Hlubší rýhy to nezaleští, ale tak jakoby ohladí jejich hrany, takže nejsou tolik vidět. Podmínkou je, že plexisklo je skutečně barevné, pokud je barevný film jen na povrchu, nejspíš ho tím sundáš.
- Artaban001
https://www.autodily-pema.cz/tempo-past ... laky-120-g
tohle funguje stejně, jako ten Displex. Chce to flanelovou hadříčku a maskovací pásku, kterou oblepíte místa, kam se to nemá dostat - třeba u mobilu. Sundával jsem tím škrábance na starým mobilu
- martinkopp
- earthquake