Windows update KB5044285
Moderátor: Moderátoři
Nabádat k instalaci 24H2 je něco jako z "louže pod okap".
Vždyť jde preview a co chceš testovat, když jsi tvrdil, že jsi zůstal na 23H2. Ona se spíš u tebe dostává na povrch senzacechtivost, že?masar píše:MS ji už údajně opravil v KB5044384 (budu nyní testovat), ale způsobil tak další chyby, které se projevují stejně ...
Preview KB5044384 nemám a po instalaci 24H2 mi žádné místo nescházelo.
- Přílohy
-
vyc-disk.gif- (157.77 KiB) Staženo 72 x
Aktualizace se u nás řídí přes wsus - psal jsem výše. A uvolňují se schválně později, protože jde především o stabilitu pracovišť. 23H2 se bude teprve nasazovat. 24H2 rok počká. Kdyby mrkvosoft uměl udělat aktualizace tak, aby nepadaly a byly stabilní, nemuseli bychom to řešit wsusem. Návrh koupit LTSC bohužel neprošel. A co jsem tak zaslechl, ani tam se 24H2 nepovedla.matahari píše:Provozovat verzi 22H2, která není od 8. října 2024 podporovaná, je nesmyls a divím se tomuto dotazu. Takto to neprovozuje ani BěžnýFrantaUživatel.
Když nemáš co říct k tématu, pak netuším, proč do něj píšeš.
Po instalaci 24H2 jsem zjistil, že program Vyčistění disku zobrazuje stále 8.63GB zbytků po aktualizacích. I když to není nic fatálního, provedl jsem bitovou zálohu a vrátil se k 23H2. Dnes jsem zjistil, že je na světě KB5044384, který to měl "řešit" a tak jsem obnovil obraz 24H2, nainstaloval KB - bez problému a zkusil Vyčistění disku. Našel něco přes 440MB zbytků po aktualizacích a po vyčistění zobrazuje pro změnu 190MB. Ty už ale odstranit nedokáže. Takže se chová prakticky stejně, jen s podstatně menším údajem. Je to tedy stejná chyba, kterou "soudruzi z NDR" nezvládli.matahari píše:Vždyť jde preview a co chceš testovat, když jsi tvrdil, že jsi zůstal na 23H2. Ona se spíš u tebe dostává na povrch senzacechtivost, že? ...
Jinak mám pocit, jako bych tady někomu šlápl na kuří oko, tak pardon.
Jak už tu bylo zmíněno, je to zřejmě jen čistě informativní chyba tj. to místo na disku v reálu nechybí a do výčtu zabraného místa pro tu položku vyčištění Windows Update je jen chybně zahrnováno něco co k té položce vůbec nepatří, a proto to ani nebylo odstraněno. Je to tedy zanedbatelné a nepodstatné.
Oproti tomu jsou dle mého názoru mnohem horší a úplně na jiném levelu ty problémy s některými ovladači, které končí po instalaci aktualizace 24H2 modrou smrtí.
Viete, ako dopadol ten update recovery particie vo Windows 10, ktory sa pri jej defaultnej velkosti nedal nainstalovat? Po pol roku to "opravili" tak, ze sa v takom pripade ten update jednoducho nezobrazuje. Ze ostane recovery system deravy a umoznuje obist bitlocker? Nevadi...
Ano, to je mi známo. Proto MS vydal KB, ve kterém opravil tuto chybu tím, že nyní do vyčištění "zahrnuje něco co k té položce vůbec nepatří, a proto to ani nebylo odstraněno...". Výborně, jen tak dál.Valdano píše:...pro tu položku vyčištění Windows Update je jen chybně zahrnováno něco co k té položce vůbec nepatří, a proto to ani nebylo odstraněno. Je to tedy zanedbatelné a nepodstatné...
Na druhou stranu - tento problém je zanedbatelný proto, že nezpůsobí žádnou nefunkčnost nebo BSOD jako jiné chyby, které se ale projevují pouze ve specifických případech, náročných na testování na různých HW a mnoho uživatelů je proto "neocení". Ale takové chyby mají logicky větší "právo na existenci" než ta trapná anabáze s vyčištěním disku, která podle mne toleranci nezaslouží.