Ty bezvývodový průchodkový kondíky (na mý fotce vpravo) v katalogu Tesla číslo 3 (s pasivníma součástkama) co jsi dal odkaz nejsou. Nejsou tam průchodkový kondíky žádný.JirkaZ píše:No ty jsou normálně v katalozích Tesla, vždyť je výše odkaz na zdroj...Celeron píše:Díky Jirko za odkazy. K těm bezvývodům něco nevíš?
Průchodkový kondíky
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jo tak tem velkejm se říkalo "Kubátova kniha snů" protože půlka věcí z ní se nedalo sehnat. A ty velký knihy jsou jinak organizovaný, než těch 5 malejch co vydal v roce 1986 Eltos pod názvem "Katalog elektronických součástek, konstrukčních dílů, bloků a přístrojů". Ty malý mám všecky, ty velký ani jednu a ani nevím, jestli jsou někde v PDF je stažení.xy1 píše: V době vydání se na ni běžně dalo doptat pod tím výše zmíněným "Kubátova kniha" - asi jsem staromódní a toto pojmenování mám nějak zafixované. Sorry.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nemas nahdou aj druhy diel katalogu? Boli mi venovane regulacne pristroje ZPA (na obrazku) a pravdepodobne parametre boli uvedene v druhom dieli. Tie mensie katalogy mam vsetky, aj prvy diel tohto velkeho, ale samozrejme ten druhy mi chyba. Nepozrel by si sa ci to tam je a pripadne strany s tymi regulatormi oskenoval/odfotil?xy1 píše:Řeč je o bichli A4 s honosným názvem " KATALOG ELEKTRONICKÝCH SOUČÁSTEK, KONSTRUKČNÍCH DÍLŮ, BLOKŮ A PŘÍSTROJŮ 1983-1984, 1.díl"
Pripadne neviete niekto ci je niekde na stiahnutie?
Jo aha, já myslel, že myslíš bezvývodové diskové (jak na ně odkazuju kvůli pájecímu předpisu).Celeron píše:Ty bezvývodový průchodkový kondíky (na mý fotce vpravo) v katalogu Tesla číslo 3 (s pasivníma součástkama) co jsi dal odkaz nejsou. Nejsou tam průchodkový kondíky žádný.JirkaZ píše:No ty jsou normálně v katalozích Tesla, vždyť je výše odkaz na zdroj...Celeron píše:Díky Jirko za odkazy. K těm bezvývodům něco nevíš?
Ty bezvývodové průchodkové netuším, nikdy jsem takové neviděl.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
PS: Dnes mam v plane tie regulatory odfotit, potom pridam foto.
Ano - dříve narození vědí. Bylo to malé množství (cca 10gr?) olovnatého trubičk. cínu Ø 2mm, navinutého na "kostřičce" vylisované z papundeklu. Býval přibalen např. k nové trafopáječce (v krabici, souč. s 5-ti kusy náhr. hrotů). Tuším se takto dal i dokoupit samostatně, v prod. ELEKTRO.JirkaZ píše:No, těžko mohl, když byl rád, že sehnal trochu "cínu" na papundeklu... K tomu bohužel nenalézám náležitý obrázek, ale dříve narození vědíforbidden píše:OK, díky. Nevím, jestli to někdo za amatérů dodržoval, když to bylo typicky zapájený v plechové krabičce, která asi teplo dost odváděla a muselo se to prohřívat.
A nízkotavitelná pájka?
Tu jsme si vyráběli sami. Pokud jsem nesehnal kousek vizmut. pájky ve fabrice, tak jsem šel koupit do Kuchyňských potřeb tepelné pojistky do "papiňáků"; anebo do Elektra pro tepel. poj. do "bojlerů", či "olej. radiátorů"; apod.
Poté jsem do odtavené kapky trubičk. cínu přidal odštípnutý kousek z té tepelné pojistky
EDIT:
Ve fabrice se nízkotavitelé (vizmutové) pájky používaly v nástrojárně, k zalévání "razidel" do lisovacích forem? ; . . .
- Přílohy