oprava startovacího zdroje NOCO GB70

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
drpepa

#16 Příspěvek od drpepa »

Ano, mám stabil. zdroj. Doma vyndám baterii, sundám obal a zkusím dobít. Jestli jsem se dobře díval, baterie v tomto zařízení se skládá ze 3 článků. Tzn. 10,7V naměřených děleno 3 je cca 3,6V. Je to tak správně?
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Je třeba změřit každý článek (na jeho vývodech!!) zvláště . Již sem nepiš dojmy , ale měření . 3 články se mi zdá málo , očekával bych 4 , ale to je šumák , co najdeš , to bude . A dej sem foto , ať je o čem psát . Dokud to nerozděláš , nezměříš a nevyfotíš je zbytečné sem cokoliv psát .
drpepa

#18 Příspěvek od drpepa »

BOBOBO - psal jsem ti sz
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Tak co , články venku ? Psal jsem mail .
drpepa

#20 Příspěvek od drpepa »

psal jsem Ti na email. P.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Trochu reverzu . Nakonec vadná ochranná zenerka zdroje µPC .
Něco dalšího o tom zde škoda foto nejde ..
Přílohy
foto1-3.jpg
foto1-3.jpg
drpepa

#22 Příspěvek od drpepa »

Ahojte kolegové. Tak stav je takový, že se @bobobo podařilo deiagnostikovat závadu a vyměnit zenerku. Nyní je ale stav takový, cituji "Chtěl jsem dnes vyzkoušet startování zdroje, ale bez úspěchu. K mému štěstí má soused stejný startovací zdroj NOCO, akorát silnější. Funkce ovládání je stejná. Vyzkoušel jsem ovládání, ale u mě je problém. Co se týče problému, co mě to dělá. Po tom, co ráno při nabíjení svítila zelená kontrola 100% nabití, usoudil jsem, že je zdroj nabit a odpojil jsem ho z nabíječky. Po příchodu domu z práce ale zelená LED svítila stále. Přišlo mě to, že je zdroj jakoby zaseknutý. Funkce osvětlení ale reagují bez problému (zapínáš/vypínáš tlačítkem viz. návod). Na desce jsem odpojil baterii a připojil zpět. Tím LEDky zhasly. Po stisknutí zapínacího tlačítka se rozsvítily všechny LEDky (tak jak mají dle návodu) a poté už svítili jen dvě ledky a třetí problíkavala. Tento stav je stav při nabíjení. Příjde mě to celé, že je zdroj zaseklý ve stavu nabíjení. Když nemáš zdroj v nabíječce, tak se vypije. Co tě napadá?" Moc díky za jakkýkoliv nápad/informaci. P.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“