Problém s obrázkama ve formátu .webp
Moderátor: Moderátoři
- serviceman
Pokud moderátoři neusoudí jinak, lze téma zamknout, aby se zbytečně nestalo zárodkem flame.
A kutilmile - nelituju tě
V Chromém mám nastaveno, aby se před uložením vždy zeptal "kam". To fungovalo tak, že se při stahování vždy otevřelo okno, které bylo navedeno tam, kam se stahovalo posledně a buď jsem to jen potvrdil nebo přesměroval jinam a tam se pak navádělo zase až do příští změny. Utilitka ale tvrdošíjně uvedené okno otevře vždy do Stažených souborů a pokud z jednoho webu stahuju více obrázků, musím ho buď pokaždé navést do daného adresáře, nebo to pak překopírovat ze stažených. Obojí je otravné, zejména, když se všechny stahované obrázky jmenují stejně...
- martinkopp
Já na podobný věci mám na ploše jednu složku, ve který dělám všecky tyhle úpravy - přejmenování, změnu velikosti, konverzi formátů - a až "hotový vobrázky" přenáším na místo, kde je budu mít finálně uložený nebo upotřebený. Pak už se ti to prostě změní na namakanou rutinu a děláš všecko automaticky a mnohem větší rychlostí, než když pokaždý volíš jiný nasměrování ukládání ...houmr píše:Nejdřív musíš změnit cestu, kam chceš ukládat, a pak ještě kliknout na název a změnit číslo nebo název. To samé třeba pro 10 obrázků, které by jsi jinak ukládal jen 3 - 4 kliky... Pokud by s naváděl do posledního použitého adresáře a byl tam obrázek se stejným názvem, automaticky přidá závorku s číslem. Pokud ho navedeš do takového adresáře ty, už si ten název musíš změnit manuálně.
- martinkopp
Kdybys nebyl jen přiblblej tlučhuba a místo vypisování nesmyslných kydů se zeptal GPT, zjistil bys:Mahoney píše:To by bylo, aby troll nepromluvil a nehájil neposvěcenou AI, která stejně co chvíli zblbne a musej ji pokaždé restartovat.
1) Chrome z bezpečnostních důvodů neumožňuje extensions ukládat jinam než do struktury složky downloads.
2) V chrome není možné pomocí extensions nastavit v dialogu výchozí složku při ukládání.
Takže GPT nabídl a napsal:
a) První variantu že přidá do kontextového menu po kliknutí pravou myší nabídku na rychlé uložení jakéhokoliv typu obrázku jako .jpg do downloads (jsou to jen 2 kliknutí) a ušetřený čas můžeš věnovat překopírování obrázků kam je potřeba (doplněk je v "bez ptaní.rar")
b) Druhou variantu, že v tom samém kontextovém menu vytvoří položku nazvanou "Otevřít jako .jpg v novém tabu" jíž otevřeš obrázek .webp (nebo jakýkoliv jiný) v nové záložce jako .jpg a ten si pak uložíš pomocí klasického dialogu "uložit obrázek jako" kde už si cestu pamatuje (je to v "v novem okně.rar"). Můžeš si vyzkoušet co ti bude líp vyhovovat, manifest.json jsou v obou případech stejné. Případné změny v požadovaném stupni kvality jpg apod. si buď najdi v kódu nebo pořeš s GPT.
Oba doplňky jsem vyzkoušel a fungují tak jak GPT říkal. Chvilku jsem do něj hučel, ale tvrdošíjně trval na tom že jinak to nepůjde. Ale možná se ti ho použitím výhrůžek podaří přesvědčit k nějakému lepšímu řešení. Projev trochu vlastní snahy. Ve firefoxu si to prý cestu pamatuje, prý to je vlastnost prohlížeče, ale to jsem nezkoušel.
Vytvoření a vyzkoušení těch dvou variant doplňků pomocí GPT trvalo kratší dobu než sepsání totohle příspěvku, i kdybych z programování neznal ani ň.
- Přílohy
-
v novem okně.rar- (995 bajtů) Staženo 46 x
-
bez ptaní.rar- (1.01 KiB) Staženo 53 x