Uložení obrázků z Idnes

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rampage

#16 Příspěvek od rampage »

F12 - vývojársky režim, a nájsť HTML element pod ktorým je vytúžený obrázok. Ten následne otvoriť a ak je to nejaký webp, avif, tak ho uložiť do nejakého "štandardnejšieho formátu" typu jpg, png.
Do minuty hotové i bez doplnkov prehliadača. Už iné je to pri videu...
Přílohy
1.jpg
1.jpg
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Jen tak cvičně jsem dal první obraz . Pochopitelně přes PSc jsem dal výstřižek .
Co vybrat tady ? Je to pro příklad . Na případný podsránčata J-Z nehleď . von taky 10x denně překročí rychlost .
Přílohy
data obrázku.png
data obrázku.png
p32

#18 Příspěvek od p32 »

to rampage: vidíš, takhle to vypadá, když dáš návod pro ty odbornější (a to je špatné) a využije toho někdo, co neví, o co tu běží. :lol:
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Neuvidíš mne v datavláknech , jedině když něco potřebuju . Stahování "bloklých" obrázků by se mi mohlo hodit . Tak to místo keců doraď . :lol:
masar

#20 Příspěvek od masar »

Valdano píše:...Akorát na některých stránkách jsou akce přes pravé tlačítko myši přímo blokovány, a to záměrně tvůrcem článku obsahujícího ty či ony obrázky. Pak tato vlastnost nefunguje a je jedno jestli je to Chrome nebo Firefox.
To je sice pravda, ale mně se nepodařilo na Idnes.cz takovou stránku najít. A o takovém opatření obvykle nerozhoduje autor nějakého článku, ale admini webu.
Pokud na takový web narazím, používám ve FF volbu Nástroje/informace o stránce/Média a tam si příslušné obrázky snadno najdu.
Kdyby TAKJAN hned na začátku uvedl, který obrázek na které stránce nejde uložit, bylo by tohle vlákno už ukončené.
:wink:
ransom

#21 Příspěvek od ransom »

BOBOBO: Proboha, na co to koukáš? Ty máš krizi identity?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Máš zamlžené oči a nečteš , přeskočil jsem na seznam a vzal první obrázek pro příklad . Jinak koukám na novou válku proti Madurovi ...... 10 míst v hlavním městě pod bombami . To je dnešek .
p32

#23 Příspěvek od p32 »

BOBOBO píše:Neuvidíš mne v datavláknech , jedině když něco potřebuju . Stahování "bloklých" obrázků by se mi mohlo hodit . Tak to místo keců doraď . :lol:
To nebylo konkrétně na tebe, ale na lidi, co to prostě na té úrovni nezvládají. Je to prostě na ně už moc odborné. Radit ti nebudu, ani jsem v této primitivní věci radit nikomu nechtěl. Nakonec zde už dva poradili naprosto jednoduše, ale je vidět, že zrona ty jsi to asi nezvládl přečíst a vybrat si z toho, co ti pomůže. Proto ani nebudu opisovat to, co sem už napsali.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Hubert_79 »

opilec BOBOBOBOBOBOBO píše: válku proti Madurovi ......
Co to cpeš do tématu o stahování obrázků? Dej si studený obklad ať vystřízlivíš...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ransom

#25 Příspěvek od ransom »

Nemám zamlžené oči. Jasně vidím, že chceš stahovat obrázky z www.prozeny.cz
Teda BOBO, ty se nezdáš!

Pokud nepotřebuju obrázek v extra rozlišení, stránku zazoomuju a použiju printscreen. Na printscreeny ale používám nástroj Screenpresso. Naprosto mi vyhovuje.

https://www.screenpresso.com/
Naposledy upravil(a) ransom dne 03 led 2026, 10:37, celkem upraveno 2 x.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
p32

#26 Příspěvek od p32 »

BOBOBO píše:... přeskočil jsem na seznam a vzal první obrázek pro příklad . ... .
A o tom to je. Místo abys ten obrázek pomocí pravého tlačítka myši a následné volby uložil či okopíroval, tak vymýšlýš blbosti.

Přiklad výběru uložení odkazu:
https://d39-a.sdn.cz/d_39/c_img_p7_A/nD ... %7Cwebp,75

A příklad jeho zobrazení:
Obrázek
mirku

#27 Příspěvek od mirku »

Valdano píše: ... na některých stránkách jsou akce přes pravé tlačítko myši přímo blokovány ...
ano, to už tu bylo jednou řečeno a je to asi všeobecně známo ... :roll:
moje reakce byla na autorovo tvrzení, že v Chrome není možnost otevřít obrázek na nové kartě, tak jsem přiložil důkaz ze stránky Technet, že to jde ... :!:
jinak na povolení funkcí pravého tlačítka je pro Chrome doplněk "povolit kopírování +" ... :idea:
martinkopp

#28 Příspěvek od martinkopp »

Už se vymáčkl, o který konkrétní obrázek vlastně jde?
HF_Tech

#29 Příspěvek od HF_Tech »

Zkus schválně stáhnout nějaký obrázek z galerie tady: https://www.csfd.cz/film/32424-muz-z-ri ... ie/?page=8
rampage

#30 Příspěvek od rampage »

Naposledy upravil(a) rampage dne 03 led 2026, 12:57, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“