Vyhľadavač automobilov
Moderátor: Moderátoři
Ještě tohle:
1) časovač 555 by neměl být v provedení CMOS, ale bipolární, aby poskytl co největší výkon.
2) napájecí napětí přijímače musí být tak velké, aby dokázalo rozsvítit všech 5 LED diod v sérii, což při napětí 9V a OZ741 není jisté.
Přesto si myslím, že za pokus to rozhodně stojí.
Odvaha býva postrachom smrti ale ajtak ju to vôbec neobmekčí.
Potom si tam moze dat kondenzatorovy zdroj prudu a zneho napajat diodu v optoclene, ked bude dioda svietit, vysielac bude vypnuty, akonahle dakto vytiahne snuru tak dioda zhasne a zapne sa vysielac...
Napajanie rijimaca je symetricke, pisu to v clanku, cely subor aj s popisom je tu http://www.pablox.xf.cz/Vyhledavac_auta.rar
UnReSt píše:takže by na napajanie bolo treba asi 2x 9V bateriu, ale jak tak o tom pišeme všetko ma od toho odradza. Dalši problem je ten, že vždy ked bude napajanie vypnute (čo je vždy ked hudba nehraje), vysielač bude zapnutý, a určite bude rušiť aj všetky radia okolo. V krabici zosilu sice bude ešte jedno male pridavne trafo pre časový vypínač (aby nevypol aj sám seba), a mohol by som ho použiť aj na vysielač ale ked raz vypnem hlavny vypinač vzadu pri napajani vypne sa aj to male pridavne trafo, tým sa vysielač opäť zapne. Dalši problem sú tie indukčnosti. Asi sa nato ******. Nevie niekto o nejakom inom zapojeni, ktore by radia nerušilo, netrebalo tam zhanať take cievky a aby sa to nejak dalo spínať tým vypnutím nap. napätia?
Vsak vyssie som ti napisal navod ako sa to da riesit ked vypinas napajacie trafo.