Monitor Gold star 1460 ssi

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ZdenekHQ »

Však Pesko ti obratem správně odpověděl, horší je to, že jsi tomu moc nevěřil. A o podrbaných trimrech nikde nebylo ani slovo.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
tornado6

#17 Příspěvek od tornado6 »

Ako som písal,najskor meram - potom nastavujem, ked neviem spýtam sa ked mi niekto poradí skusim to, ked to nepomáha meriam dalej až sa nakoniec výsledok dostaví, a mimochodom na začiatku som nevedel že sa jeho synátor vrtal v monitore povedal mi to až neskor. :roll:
PS: Kašli na to je to zbytočné monitor je už opravený nemá cenu sa tu hádať. :wink:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Všechno v pohodě, ty starý analogy s hromadou trimrů se daly krásně rozštelovat, některý navěky...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
prextid
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od prextid »

tornado6 píše:Ty si ale chytrolín Prextid ked som potreboval poradiť tak ste ma mali na háku a teraz sa vypytuješ, ako si sa opýtal tak si odpovedz? :evil:
PS: A keby si vedel čítať tak už som to napísal vyššie že som musel nastavovať všetky trimre vo vnutri a ked nemáš obraz len plnu obrazovku čiar tak musíš zistiť prečo a to sa dá len meraním ty to robíš ako?
škoda že som to nenafotil ked to bolo rozhasené.
mlady muz opravoval som zarucne crt monitory ked boli v kurze a robil som viac renomovanych vyrobcov mesacne mozno tak 250ks po dobu 3 rokov a ver alebo never nepotreboval som k tomu osciloskop>ked ides na vec z druhej strany pocitaj s tym ze zas prides na zaciatok> ale ucit sa nie je predsa zle ci ano? je dobre mat zakladne vedomosti o tom co je rozlisenie a obnovovacia frekvencia co je synchron a preco sa ten obraz prelozil prisiel si vobec na to ?
To na čo prideš sám nikdy nezabudneš, To čo ti niekto poradí to ako keby si našiel......
tornado6

#20 Příspěvek od tornado6 »

Tak to bude asi tým , ja som opravoval dokopy asi 4 kusy monitorov pretože to nie je moja zárobková činnosť je to moje hobby a už na začiatku som písal že monitorom sa priliš nerozumiem, preto som prosil o radu skusenejších.
PS: Presne neviem vyjadriť čo znamenaju tie výrazy ale zhruba mám predstavu čo tým chcel básnik povedať.
Rozlišenie - je detailne premietnutie neakeho obrazu na obrazovku,
Obnovovacia frekvencia - je počet snímkov premietnutých na obrazovke za sekundu
Synchron - bude zrejme nastavenie frekvencie vertikal/horizontal tak aby si dosiahol ucelený obraz
PPS: ak som sa nevyjadril správne alebo som sa zmýlil tak ma oprav,ale ako vravím nie som profesionálny opravár monitorov.
prextid
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od prextid »

aj u mna to bol na prvo pociatku zaujem,asi v 6rokoch potom sa to vyvijalo smerom k radioamaterstvu(hon na lisku),rozne kruzky prva krystalka potom superhet vysielacka prvy zosilovac rozne blikacky metronomi az prvy satelitny primac, cela mladost zavrety v dielni po nociach vysielat po sutaziach,elektrotechnicka skola, elektronicke zamestnanie, praca je konicek hobby zaluba a mozno by som uz s tym aj prastil ale (to je ako u rybarov , polovnikov je to prostre vasen a ak ta raz chyti co je aj moj pripad nezbavis sa toho aj keby si chcel....... to len tak na okraj a tento server ak som dobre pochopil je na vymenu informacii lebo kazdy clovek rozmysla inac a ani napoleon sam nevyhral vojnu tak len tak dalej vsak co sa v mladosti naucis na starost ako keby si nasiel prextid (cuprextid) :lol:
To na čo prideš sám nikdy nezabudneš, To čo ti niekto poradí to ako keby si našiel......
tornado6

#22 Příspěvek od tornado6 »

U mna to bolo podobné ale nie smerom k vysielačkám ale skor prijimačom TV, radio a tak a bol to majster odborneho výcviku na strednej ktorý bol v tomto fakt macher ten ma naučil ako na to?
Najskôr sme riešili vf zosilnovače do antén a na poliskope som sa učil ako sa to ladí prví zosik čo som robil majster naladil na poliskope na 29 kanál a bol s toho taký prekvapený že povedal : ved ten má lepšie parametre ako môj kupovaný - a ja som na neho pozeral či si zo mna nerobí srandu ale podla toho že si ho zbalil do tašky tak asi nie. neskôr som sa dostal k radiam a cez radia k TV.
PS: prvý TV ktorý som daval dohromady bola TESLA CORINA - bol tam skratlý filtračný elit na konci zvuku s MBA 810 a odpalilo to poistku v zdroji. To je zhruba začiatok mojho pribehu o elektronike. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“