USB kabel

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Marie Fůrie

#16 Příspěvek od Marie Fůrie »

p32 píše:Jo přesně tak :lol:
Co byste chtěli zrychlovat ? Pro ty méně chápavé : pŕepnul bych to v počítači z USB 1.1 na USB 2.0 a pak bych se divil proč dělají tu kameru jen s pomalými obvody pro USB 1.1 :wink:

to MaH: ale myslím že to tak funguje, zvláště když se bavíme o napájení přes to USB. Nepředpokládám, že tam bude rapidní úbytek napětí, ale bude to fungovat stejně, jako by dal 4 kabely 5 m za sebe. Pokud by tam dal externí adaptér, jak tady někteří radili, tak nemusí vůbec nic řešit.

Tam u vás běhá elektrika rychlejc než světlo? Nebo jak jinak zvládne uběhnout 20m za 26ns? U nás ta mrcha líná víc jak 7,8m za 26ns neuběhne.
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Marie Fůrie píše:
p32 píše:Jo přesně tak :lol:
Co byste chtěli zrychlovat ? Pro ty méně chápavé : pŕepnul bych to v počítači z USB 1.1 na USB 2.0 a pak bych se divil proč dělají tu kameru jen s pomalými obvody pro USB 1.1 :wink:

to MaH: ale myslím že to tak funguje, zvláště když se bavíme o napájení přes to USB. Nepředpokládám, že tam bude rapidní úbytek napětí, ale bude to fungovat stejně, jako by dal 4 kabely 5 m za sebe. Pokud by tam dal externí adaptér, jak tady někteří radili, tak nemusí vůbec nic řešit.

Tam u vás běhá elektrika rychlejc než světlo? Nebo jak jinak zvládne uběhnout 20m za 26ns? U nás ta mrcha líná víc jak 7,8m za 26ns neuběhne.

Opravdu nevím, kde jsem psal, že u nás elektřina běhá 20 m za 26 ns, ale máš jediný důkaz o tom, že propojení USB na 20 metrů vhodnými dráty nepojede ? Napřed si to vyzkoušej a pak rozumuj. Já to zkoušel i na delší vzdálenosti již dříve a na USB 1 to šlo jen někdy, ale na USB 2 bez problemů. Konkrétné s webovou kamerou na USB s možností jen USB 1.
jardajar

#18 Příspěvek od jardajar »

Měl jsem asi před 5ti lety úplně obyčejné 2 prodlužováky 5m a jeden 2,5m a fungovalo to celkem bez problémů - dohromady necelých 14 metrů. Ale asi záleží na konkrétní situaci...

EDIT: M.F. tím narážela na tu tabulku, ale praxe je očividně jiná... respektive elektrika neběhá rychlejí, ale tabulka bude nadsazená...
edison255

#19 Příspěvek od edison255 »

Tak Pánové funguje to! délka káblu je asi 6,8 metrů a jde to velmi dobře :!: :idea: :idea: :idea: :idea: :lol: :lol: 8O :D
p32

#20 Příspěvek od p32 »

A proč by to nemělo fungovat ? Tabulka je jen norma a to dost stará. No a normy jsou tu na to, aby se obcházely. :wink:
jardajar

#21 Příspěvek od jardajar »

6,8m asi uzná i anrie :D
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Jirka »

6,8 metrů? To si mohl koupit kabel 5 a 2 metry a nemusel jsi se s tím bastlit. Čekal jsem tak 15 metrů :D
Sesi

#23 Příspěvek od Sesi »

Marie Fůrie píše:...Pokud se použije nějaký nevhodný kabel, tak i 5m může být moc.

To můžu potvrdit - někdo mi přines na opravu čtečku s upadlým USB kabelem. Na výměnu jsem měl jenom stíněnej kablík z nefunkční myši. Použil jsem ho celý(asi 1,5-2m), ale systém pak čtečku nadetekoval jako neznámé zařízení a samozřejmě nefungovala (předtím prý jo). Abych to aspoň nějak provizorně spravil, kablík jsem zkrátil na 50cm a už to fungovalo, pak jsem to časem předělal - použil kvalitnější kablík a to funguje i s delším kabelem.
Kablík z myši jsem prohlídnul a je nevhodně kroucený - prostě všechny 4 žíly dohromady. Myslím, že správně mají být žíly datovýho páru kroucený dohromady, napájecího taky a pak oba ty páry zas dohromady, tedy jako UTP.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jirka »

Jen datové mají být kroucené

Obrázek
p32

#25 Příspěvek od p32 »

O těch drátech to fakt může být pravda. Motor 20 kW se taky blbě napájí zvonkovým drátem :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“