USB kabel

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
edison255

USB kabel

#1 Příspěvek od edison255 »

nazdar nazdar koupil jsem si vebkameru k pc a po nějakém čase jsem si řekl že by bylo vhodný udělat si usb ( :arrow: ´´PRODLUŽOVÁK,,) no normálně takovej prodlužovací kabel usb abych mohl kameru k pc připojit na věčí vzdálenost zkouknul jsem internet ale tak jsou kabely do 5 metrů potřeboval jsem delší tak jsem si koupil asi za 38 kč usb koncovku a usb protikus na koncovku jsem naletoval drátky a na protikus taky ale nevím jak je mám zapojit jelikož jsou tam 4 ,,kolíky´´ a taky nevím jestli jsou všechny kolíky v usb koncovce od kamery zapojený prosím poraďte
Přílohy
Obraz004.jpg
moje kamera
(57.95 KiB) Staženo 85 x
Obraz002.jpg
No nevím jak mám zapojit ten kabel
(64.69 KiB) Staženo 134 x
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jirka »

edison255

#3 Příspěvek od edison255 »

Prosím mohli byste mi to zapojení kabelu upravit v obrázku který jsem sem dal?
edison255

#4 Příspěvek od edison255 »

Vlastně nemusíte už jsem to pochopopil
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jirka »

Je to jednoduché, kabel musí být přímý (prodlužovák). Tak jak máš vývody na USB v PC, musí být ve stejném sledu i na výstupu prodlužováku.
http://pinouts.ru/SerialPortsCables/usb ... nout.shtml
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

USB je do 5m. Preto sa dlhsie kable nerobia a treba pouzit ten aktivny. Je to vlastne 1-portovy USB hub, napajany je cez USB. Skusal som 4 za sebou (ale nebol to ten typ) a fungovalo to. Ak ma byt na konci zariadenie bez vlastneho zdroja, tak je mozne, ze bude nutne dat tam este hub s napajanim.
Marie Fůrie

#7 Příspěvek od Marie Fůrie »

USB specifikace neříká nic o 5 metrech, je v ní specifikována impedance kabelu a zpoždění signálu z jednoho konce na druhý. Pokud se použije nějaký nevhodný kabel, tak i 5m může být moc.
Přílohy
USBkabel.gif
(14.98 KiB) Staženo 106 x
edison255

#8 Příspěvek od edison255 »

No tak pokračuju ve výrobě :twisted: prodlužováku :wink: už mi zbývá jenom namontovat na konec kabelu ten protikus (ještě čekám až se mi doleptá kuprextit v fecl3 na kterej protikus naletuju ale myslím že tu půjde a pak ještě namontovat do pěkné krabičky :D :) :D
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

http://www.usb.org/developers/usbfaq/#cab1
The cable length was limited by a cable delay spec of 26ns to allow for reflections to settle at the transmitter before the next bit was sent. Since USB uses source termination and voltage-mode drivers, this has to be the case, otherwise reflections can pile up and blow the driver. This does not mean the line voltage has fully settled by the end of the bit; with worst-case undertermination. However, there's been enough damping by the end of the bit that the reflection amplitude has been reduced to manageable levels. The low speed cable length was limited to 18ns to keep transmission line effects from impacting low speed signals.

Takze do krabicky by som to velmi nemontoval :D
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Jestli mohu taky trochu k tomu přidat, tak můžeš klidně mít i 20 m prodlužku. V té tabulce máš nějaké óhmy, tak si vypčítej podle délky, napětí, odporu vedení jaký musíš mít průřez vodiče, abys
a) měl co nejmenší ztráty napětí na vedení
b) abys dodržel zhruba stejné podmínky pro přenos

Jestli máš po ruce rozdělaný kabel USB, tak dej 2x větší průřez (ne průměr) na těch 20 m a budeš mít pokoj :lol:
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

A ako donutis signal, aby isiel tym kablom rychlejsie?
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jirka »

Navíc datový pár vodičů by měl být kroucený. Jsem zvědav, jestli to bude fungovat. A vůbec, jak dlouhý to děláš podlužovák?
MaH

#13 Příspěvek od MaH »

Teoreticke maximum USB 2 se pohybuje kolem 6ti metru. Je to dano zpozdenim signalu atd. viz tabulka vyse.

pro p32: charakteristicka impedance kabelu neni to same, co odpor vodicu. Takhle to proste nefunguje.
Banda

#14 Příspěvek od Banda »

rnbw píše:A ako donutis signal, aby isiel tym kablom rychlejsie?

Tak, jak to nefyzikové dělají všude:" podplatit " :wink:
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Banda píše:
rnbw píše:A ako donutis signal, aby isiel tym kablom rychlejsie?

Tak, jak to nefyzikové dělají všude:" podplatit " :wink:

Jo přesně tak :lol:
Co byste chtěli zrychlovat ? Pro ty méně chápavé : pŕepnul bych to v počítači z USB 1.1 na USB 2.0 a pak bych se divil proč dělají tu kameru jen s pomalými obvody pro USB 1.1 :wink:

to MaH: ale myslím že to tak funguje, zvláště když se bavíme o napájení přes to USB. Nepředpokládám, že tam bude rapidní úbytek napětí, ale bude to fungovat stejně, jako by dal 4 kabely 5 m za sebe. Pokud by tam dal externí adaptér, jak tady někteří radili, tak nemusí vůbec nic řešit.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“