Vysokofrekvenční vesta - zná to někdo?
Moderátor: Moderátoři
Chemická reakce se ve vystydlém sáčku spustí ráznějším klepnutím na plochu sáčku. Měl jsem to půjčené od našich vývojářů a opravdu to fungovalo. I to nabíjení. To měl asi ten Sendyxův myslivec pro svůj patent.
A kutilmile - nelituju tě
k jeho kristalizaci je potřeba vnesení poruchy buď to nečistotou nebo tím poklepem
viděl jsem ten pytlík s dodávaným prohlím plíškem vevnitř, stačilo s ním lupnou a hned docházelo ke kristalizaci v celém objemu, ideální pro horolezce, večer než ulehnou ve stanech, tak to šoupnou do sněhulí a ráno je mají teplé...
Andrea píše:Crifodo píše:Jen by mě zajímalo, co v té zatracené vestě za 3000 je, když to je vysokofrekvenční, nevyzařuje to elmag. pole a přitom to vyzařuje elmag. pole v IR a to s velkou účinností, zkrátka když topný drát převede 100% el. energie na teplo, tuto nejnižší konečnou energii, co je ještě účinnější
Drát vyzařuje všesměrově. Když do té vesty dáš 100 THz vysílač s tisícem malinkých směrových antének namířených k tělu, tak to bude hřát víc.
Asi to bude jako mikrovlnka, akokorát ne v plechové bedně, ale v hadrovým kabátu.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
"Ohřívač instantní Magic Pack"
Cust píše:tak v tom šopu píšou, že je to octan sodný - takže jsem se s tím octanem hlinitým asi spletl - je to už několik let, co jsem se s tím setkal
Troufnu si tvrdit, že by to mělo obdobně fungovat i s octanem hlinitým (a obecně vlastně téměř s jakoukoliv chemicky čistou látkou vhodných vlastností), akorát by se to (asi) nedalo při vlastní funkci udržet v ruce a "nabíjet" povařením ve vodě - teplota tavení/tuhnutí takové látky musí být pod bodem varu vody, aby se vařící voda pro "nabití" dala použít. Neznám přesně tuhle teplotu pro octan hlinitý - pokud ji někdo najde a opraví mne, má u mne (malé a lehce zanedbatelné) plus...
Crifodo píše:nebylo to přechlazené tuhnutí v nějaké Vernově knížce, jak po vhození dřeva do vody naráz zamrzlo moře?![]()
Bylo - román "Na kometě".
Jinak s efektem přechlazené kapaliny se lze setkat i běžně na Zemi - vodní kapky vzniklé atmosférickou kondenzací v sobě nemívají zrnka prachu, která by podpořila krystalizaci jako krystalizační jádra - takže v bouřkovém mraku klidně můžou kapky zchladnout i na několik °C pod nulou - a jsou pořád kapalné. Pokud do takového oblaku vletí letadlo, nárazem kapek na náběžné hrany se spustí prudká krystalizace - letadlo se pokryje námrazou a pokud nemá odmrazovací systém, "jde dolů" - buď jen pod mrak, kde námraza teplem popraská a odpadne, nebo natvrdo...