AV vstup

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Vašek

#16 Příspěvek od Vašek »

Quest píše:A nemáš náhodou pouze pok*rvené piny v tom AV2 scartu ?? Nebo vyviklané ve spoji na desce? To že máš modrou obrazovku, to svědčí o tom, že pravděpodobně přepínač funguje, ale video signál se Ti někde ztrácí, a když ten chybí, aktivuje se "MUTE" zvuku, proto ta vteřina při připojení videa.
A ten kompozitní signál z cinche je ve scartu AV2 zapojen??
Vše co píšete jsem zkontroloval a proměřil a je to vpořádku. Připadá mě to ,že ten videosignál zůstane někde zaseknutej.
Vašek

#17 Příspěvek od Vašek »

paca123 píše:Jo a jestli tam mas MSP3400 tak je v háji.
Konečně konkrétní rada,moc děkuji.O víkendu se do ní znova mrknu.Ještě jednou dík za typ. :lol: :roll:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od otakarv »

Jednou jsem po blesku opravoval telku.Nyní už si nevzpomenu,co to bylo za OVP-ečko.Telka normálně naběhla,ale neladila.Výměna 33V diody a bylo to.Řekl jsem si"to jsi dobře dopadla",když to odnesla jen stabilizace pro ladění.Majitel ale tuto telku měl zapojenou přez skart na DVD.Tak jsem zkusil pustit do skartu video a nic.Přez anténní vstup normálně,AV nešlo.Byl částečně narušen signálový procesor.Po výměně OK.
vašek

#19 Příspěvek od vašek »

otakarv píše:Jednou jsem po blesku opravoval telku.Nyní už si nevzpomenu,co to bylo za OVP-ečko.Telka normálně naběhla,ale neladila.Výměna 33V diody a bylo to.Řekl jsem si"to jsi dobře dopadla",když to odnesla jen stabilizace pro ladění.Majitel ale tuto telku měl zapojenou přez skart na DVD.Tak jsem zkusil pustit do skartu video a nic.Přez anténní vstup normálně,AV nešlo.Byl částečně narušen signálový procesor.Po výměně OK.
Dik za typ,ale s bleskem to nemá nic společného asi před 14 dny to ještě šlo a toto pondělí (19.1.) už ne.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Habesan »

Tak on zdrojem přepětí nemusí být jenom blesk...
Jestli to máš připojené delším kabelem a bez přepětové ochrany, tak to mohlo být odpáleno lecčíms.
kokun

#21 Příspěvek od kokun »

Habesan píše:Tak on zdrojem přepětí nemusí být jenom blesk...
Jestli to máš připojené delším kabelem a bez přepětové ochrany, tak to mohlo být odpáleno lecčíms.

EEPROMka se ti "roze**re" i když budeš propojovat jednotlivé "komponenty" za chodu :!: Malá "jiskřička" (kterou ani nezaregistruješ) a máš to "rozjeté" :roll:
Honza - kokúň

#22 Příspěvek od Quest »

Tak to je naprostá pravda, a někdy stačí když soused na stejné fázi občas zapne vysavač, nebo někde na trase vítr zalomcuje drátama. Mazalo mi to eepromku pravidelně, pomohlo až připojení přes UPS.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“